Ο Ουκρανός πρόεδρος  καλεί τόσο την Ε.Ε όσο και τα μέλη της να παράσχουν επειγόντως συστήματα αεράμυνας και αντιπυραυλικών συστημάτων

Και ενώ η Ουκρανία δέχεται ολόμετωπη επίθεση από τον ρωσικό στρατό η Ουκρανία μέσω του προέδρου της Βολοντίμιρ Ζελένσκι καλεί τόσο την Ε.Ε όσο και τα μέλη της να παράσχουν επειγόντως συστήματα αεράμυνας και αντιπυραυλικών συστημάτων, καθώς και να χρησιμοποιήσουν «όλα τα μέσα» για να παρεμποδίσουν τα ρωσικά δορυφορικά σήματα, όπως μεταδίδει ο Guardian.

Την ίδια ώρα χειροπιαστές κυρώσεις στη Ρωσία δήλωσε ότι αναμένει ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά και την εισβολή που έγινε στη χώρα του, ενώ ζητά και βοήθεια. Ο στρατός ανακοίνωσε πως τέσσερις βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν εναντίον του ουκρανικού εδάφους από το έδαφος της Λευκορωσίας.

Στην ανατολική ουκρανική πόλη Μαριούπολη, το δημοτικό συμβούλιο ανέφερε πως οι βομβαρδισμοί έπληξαν μια περιοχή κατοικιών και έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος μερικών ανθρώπων.

Η Ουκρανία ζητά στρατιωτική και οικονομική στήριξη

Παράλληλα, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα κάλεσε τις άλλες χώρες να επιβάλουν σκληρές κυρώσεις στη Ρωσία αμέσως και να παράσχουν στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη στην Ουκρανία.

«Αυτή τη στιγμή, ο Πούτιν βυθίζει την Ευρώπη στην πιο σκοτεινή εποχή της από το 1939. Όποια κυβέρνηση ελπίζει ότι μπορεί να περιμένει να περάσει αυτό είναι αφελής. Μην επαναλάβετε λάθη του παρελθόντος», έγραψε ο Κουλέμπα στο Twitter.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here