Συνεχίζουν στην πρώτη γραμμή οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας , ανταποκρινόμενοι στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που δημιουργήθηκαν λόγω Κορωνοϊού στην περιοχή με τις διακομιδές ασθενών να ανέρχονται στις 400 μεταξύ αυτών 150 θετικών κρουσμάτων . Οι 120 διασώστες μέλη πληρωμάτων στο ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, κατάφεραν να διαχειριστούν τα περιστατικά από την πρώτη στιγμή που η πανδημία έκανε την εμφάνιση της στις Π.Ε Κοζάνης και Καστοριάς.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας Σάββα Γιασά, οι εργαζόμενοι με την εκπαίδευση που τους παρείχε η υπηρεσία, με ψυχραιμία και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης κατάφεραν να ανταποκριθούν στην δύσκολη μάχη με τον ιό. Στο επιχειρησιακό Κέντρο του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας που εδρεύει στην Κοζάνη, γίνεται ι ο συντονισμός για τις διακομιδές στα 5 Νοσοκομεία της περιφέρειας καθώς και σε Νοσοκομεία τριτοβάθμιας περίθαλψης στην Θεσσαλονίκη

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναμένονται σύμφωνα με τον κ. Γιασά άμεσα νέες προσλήψεις, για την στελέχωση των 5 τμημάτων του ΕΚΑΒ, στην Δυτική Μακεδονία, με 25 εργαζόμενους συνολικά 21 διασώστες και 4 διοικητικούς υπαλλήλους.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here