Πήρε περισσότερες ψήφους από κάθε άλλο υποψήφιο στην ιστορία των αμερικανικών εκλογών.

Ο Τζο Μπάιντεν έγινε ο υποψήφιος που λαμβάνει τις περισσότερες ψήφους στην ιστορία των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση.   Ο Μπάιντεν ξεπέρασε το ρεκόρ που είχε καταγράψει ο Μπαράκ Ομπάμα το 2008 με 69.498.516 ψήφους, σύμφωνα με τον Guardian. Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών αυτή τη στιγμή έχει 70.097.055 ψήφους έναντι 67.347.614 του Ντόναλντ Τραμπ.  

Οι ψήφοι του προέδρου είναι ήδη περισσότερες από εκείνες που είχε πάρει το 2016, όπως και περισσότερες από εκείνες υπέρ του Ομπάμα στις εκλογές του 2012. Έτσι, με τη μέχρι τώρα καταμέτρηση, ο Τραμπ είναι τρίτος στη λίστα όλων των εποχών με τις ψήφους. Τα στοιχεία αυτά αντικατοπτρίζουν την υψηλή συμμετοχή σε αυτή τη διαδικασία.  

Ο Τζο Μπάιντεν ήδη έχει συγκεντρώσει περίπου 4 εκατομμύρια περισσότερες ψήφους από εκείνες που είχε εξασφαλίσει η Χίλαρι Κλίντον το 2016, όταν κέρδισε τη λαϊκή ψήφο αλλά έχασε την προεδρία από τον Τραμπ.

 Παρά το ρεκόρ του Μπάιντεν, συνεχίζεται η «μάχη», λόγω του συστήματος με τους εκλέκτορες. Με ανάρτηση στο Instagram, το επιτελείο του Δημοκρατικού υποψηφίου ήδη «πανηγύρισε» ότι ο Μπάιντεν για τις περισσότερες ψήφους στην ιστορία. «Θα πάρει πολύ πάνω από το 50% της λαϊκής ψήφου. Θα ανατρέψει το αποτέλεσμα του 2016 σε τουλάχιστον τρεις πολιτείες. Θα κερδίσει», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανάρτηση. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Here are the facts…

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Joe Biden (@joebiden) στις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here