Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 23-5-2019 το πρότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με επίκεντρο την κωπηλασία που υλοποιεί ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς, έχοντας επισκέπτες τους μαθητές και τις μαθήτριες από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς.

Περίπου 40 μαθητές και μαθήτριες της πέμπτης και έκτης τάξης του 9ου Δημοτικού με την υποστήριξη των έμπειρων προπονητών του Ομίλου γνώρισαν τη γοητεία του αθλήματος της κωπηλασίας. Οι προπονητές έδειξαν στα παιδιά βασικές αρχές από την τεχνική της κωπηλασίας με τη χρήση εργομέτρων (κωπηλατικές μηχανές) καθώς και στο τεχνητό κωπηλατήριο που διαθέτει ο Όμιλος στο χώρο του γυμναστηρίου του, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα με κωπηλασία στη λίμνη, χρησιμοποιώντας το ειδικό εκπαιδευτικό σκάφος για εκμάθηση κωπηλασίας.

Τα παιδιά και οι συνοδοί δάσκαλοι ενθουσιασμένοι έφυγαν από τον Όμιλο, έχοντας ζήσει μια πρωτόγνωρη εμπειρία, που τα παιδιά τουλάχιστον θα τη θυμούνται για όλη τους τη ζωή. Η κωπηλασία στη λίμνη της Καστοριάς αποτελεί μία από τις μαγευτικότερες εμπειρίες για ένα παιδί και τα παιδιά των σχολείων που επισκέπτονται τις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς έχουν το προνόμιο να τη ζήσουν.

Η διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον διευθυντή του σχολείου κ. Γαπκιάδη Γιώργο, καθώς και το σύλλογο διδασκόντων του 9ου Δημοτικού για τη δυνατότητα που έδωσαν στα παιδιά να βρεθούν και να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς.

Ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς προσφέρει σε όλα τα παιδιά από 10 ετών και πάνω τη δυνατότητα να γνωρίσουν το άθλημα της κωπηλασίας, ένα από τα πληρέστερα σε επίπεδο εκγύμνασης αθλήματα που υπάρχουν, εντελώς δωρεάν για όλο τον Ιούνιο. Θα παιδιά θα εξοικειωθούν με τη λίμνη, θα γυμναστούν, θα κοινωνικοποιηθούν και θα βιώσουν μια εμπειρία σε ένα φυσικό χώρο που θα τον ζήλευαν σε όλο τον κόσμο. Το γεγονός ότι η εθνική ομάδα κωπηλασίας της χώρας μας βρίσκεται όλο το καλοκαίρι, κάθε χρόνο εδώ και πολλά χρόνια, στην πόλη μας, από μόνο του επιβεβαιώνει το γεγονός αυτό.

Ας δοκιμάσουν λοιπόν τα παιδιά αυτό το άθλημα που τόσες επιτυχίες έχει προσφέρει στην πόλη μας, αλλά και στη χώρα ολόκληρη. Η οικογένεια του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς τα περιμένει για να γίνει ακόμα μεγαλύτερη.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την επίσκεψη του 9ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς.
https://nokastorias.wordpress.com/

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, υπαίθριες δραστηριότητες και νερόΗ εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, υπαίθριες δραστηριότητεςΗ εικόνα ίσως περιέχει: άτομα κάθονται, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύσηΗ εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here