Έως την Πέμπτη θα παραμείνει υπό κατάληψη το ΓΕΛ Άργους Ορεστικού, σύμφωνα με πληροφορίες της sentra.com.gr. Η κατάληψη έγινε αφού συγκεντρώθηκαν υπογραφές των μαθητών οριακή πλειοψηφία 52%.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, προσπάθεια έγινε χθες το βράδυ να καταληφθεί και το Επαγγελματικό Λύκειο του Άργους Ορεστικού, κάτι που όμως δεν έγινε, αφού οι μαθητές αποχώρησαν. Στο σημείο βρέθηκαν και Αστυνομικές δυνάμεις, σε ρόλο όμως παρατηρητή, χωρίς να χρειαστεί παρέμβαση.
upd 17:00: Σε κατάληψη βρίσκεται και το ΕΠΑΛ από το απόγευμα όπου οι μαθητές κατάφεραν να πάρουν «τον έλεγχο».

Αναφορικά τώρα με το ΓΕΛ, η Αστυνομία θα επιθεωρεί το χώρο σε τακτά χρονικά διαστήματα. Μάλιστα, νωρίς το πρωί μπήκε στο σχολείο και ο διευθυντής ο οποίος ζήτησε να λυθεί η κατάληψη οι μαθητές όμως επέμειναν να συνεχίσουν. Πριν αποχωρήσει, ο διευθυντής ζήτησε από τους μαθητές να περιφρουρήσουν το σχολείο, να μην επιτρέψουν έκτροπα και βανδαλισμούς.

Τέλος, μέχρι στιγμής, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν υπάρχει σκέψη από πλευράς μαθητών για κατάληψη στα σχολεία της Καστοριάς, ενώ έχει «πέσει στο τραπέζι» η ιδέα για αποχή από τα μαθήματα την Πέμπτη.

Με τη συνοδεία χάλκινων οι μαθητές έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο και τη Μακεδονία Ξακουστή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here