Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς διαμαρτύρεται έντονα και καταγγέλλει την πλειοψηφία (ΔΑΚΕ & ΣΥΝΕΚ) του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. που αποφάσισε και μας κοινοποίησε, μόλις το βράδυ της Τετάρτης (16/11) και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, την πραγματοποίηση της αναβληθείσας (από τις 22 Οκτώβρη) Γ.Σ. των Προέδρων των Ε.Λ.Μ.Ε., το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 11π.μ. Θυμίζουμε ότι η πλειοψηφία (ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ, ΠΕΚ) του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε., σχεδόν ένα μήνα πριν, ανέβαλε την Γ.Σ. των Προέδρων των Ε.Λ.Μ.Ε., δύο μέρες πριν την πραγματοποίηση της, με μοναδικό αιτιολογικό την αδυναμία (είχαν ένα μήνα χρονικό περιθώριο) ανεύρεσης αίθουσας (σε ολόκληρη την Αθήνα) για την γενική συνέλευση.

Είναι προφανές ότι στον βωμό των μικροκομματικών – μικροπαραταξιακών συμφερόντων, η πλειοψηφία (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ) του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. δεν διστάζει να κινηθεί σε αντιδημοκρατικά μονοπάτια και να παίρνει αποφάσεις που ευτελίζουν τις συλλογικές διαδικασίες, εκφυλίζουν την λειτουργία των Σωματείων και απαξιώνουν την Ομοσπονδία. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι είναι αδύνατο όχι μόνο να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις στις Ε.Λ.Μ.Ε. αλλά ακόμα και να συνεδριάσουν τα Δ.Σ. των Ε.Λ.Μ.Ε. και ακολούθως να ταξιδέψουν οι εκπρόσωποι των Ε.Λ.Μ.Ε. της επαρχίας σε χρονικό διάστημα δύο ημερών. Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι η αναβολή της Γ.Σ. των Προέδρων των Ε.Λ.Μ.Ε. της 22ας Οκτώβρη είχε ως μοναδικό στόχο να αποτρέψει σε κάθε περίπτωση και με κάθε τρόπο την πιθανότητα ανατροπής της απόφασης του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. που αφορούσε στην συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές.

Οι επιλογές και αποφάσεις (ή μη αποφάσεις) της πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ) του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε όχι μόνο δε βρίσκουν έρεισμα στους συναδέλφους, όπως άλλωστε αποδείχθηκε και στις πρόσφατες ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια (64% αποχή στο ΠΥΣΔΕ Καστοριάς), αλλά αποτελούν ξεκάθαρα και μία προσπάθεια να απονευρώσουν κάθε κίνημα αντίστασης στις πολιτικές ισοπέδωσης του δημόσιου σχολείου και να μετατρέψουν μία ιστορική Ομοσπονδία σε δεκανίκι των κυβερνητικών επιλογών. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη μία τέτοια μεθόδευση.

Η ενεργή συμμετοχή μας στα σωματεία, στις Γενικές Συνελεύσεις, σε πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ανάχωμα σε κάθε προσπάθεια απαξίωσης και διάλυσης της Ομοσπονδίας και του δημόσιου σχολείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here