Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε ο Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ, αφού, σύμφωνα με τις πληροφορίες της sentra.com.gr, η κατάστασή του επιδεινώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής.
Όπως μαθαίνουμε, μέχρι την Παρασκευή η κατάσταση ήταν καλή, αλλά επιδεινώθηκε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

«Ενημερωτικό Δελτίο Τύπου
Σήμερα, Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως, η ιατρική ομάδα που διακονεί την υγεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστοριάς κ. Σεραφείμ στο 424 Γ.Σ.Ν.Ε, πρότεινε την εισαγωγή του ασθενούς στην ΜΕΘ, προκειμένου να τύχει στενότερης παρακολουθήσεως. Ο σεμνός και πράος ιεράρχης έχει την ανάγκη των προσευχών των κληρικών όλων των ιερατικών βαθμίδων, των μοναστικών αδελφοτήτων αλλά και του ευλαβεστάτου λαού μας. Ιδιαιτέρως παρακαλείται ο Καστοριανός λαός, που τόσο πνευματικά συνδέθηκε μαζί του, να αντιπροσφέρει στον καλό του ποιμένα ικεσίες και δεήσεις για την ταχεία ανάρρωσή του. Μετά θερμής παρακλήσεως
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως»

Ο Σεβασμιώτατος εκτελώντας τα ποιμαντικά του καθήκοντα, προσβλήθηκε από τον Covid-19 και στις 9 Δεκεμβρίου, για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Η κατάσταση της υγείας του ήταν εξαιρετική.

Όπως ανέφερε η Μητρόπολη Καστοριάς σε ανακοίνωσή της, «η σκέψη και η προσευχή του αγκαλιάζουν διαρκώς την αγαπημένη του Καστοριά και τον πονεμένο λαό της. Παρακαλούμε το ευσεβές ποίμνιο να συνεχίσει να προσεύχεται για τους ασθενείς του κορονοϊού και να συμπεριλάβει στις θερμές προσευχές και τον ταπεινό ποιμένα της Καστοριάς. Με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου και με πνεύμα μετάνοιας και ενότητας, δίνουμε τον κοινό αγώνα κατά της επιδημίας».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς, κ.κ. Σεραφείμ είχε απευθυνθεί στον καστοριανό λαό μέσα από την εκπομπή του Χρήστου Νατσούλη και του Antennes 93.6 .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here