Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ αποτελούμενο,  από τον Τομεάρχη Υγείας Βουλευτή Κιλκίς Γιώργο Φραγγίδη, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Κοσμά  Βαρσάμη, την γραμματέα της Νομαρχιακής επιτροπής Καστοριάς Βασιλική Μαλέα  και το μέλος της Νομαρχιακής επιτροπής Καστοριάς Αναστάσιος Ντίνα ,επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού και το Νοσοκομείο Καστοριάς στα πλαίσια δράσης του τομέα υγείας για να τιμήσει τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, με τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατό της.

Το κλιμάκιο ενημερώθηκε και  είχε παραγωγική συζήτηση για τα προβλήματα του συστήματος υγείας στην περιοχή.

Τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας αλλά και της οικονομικής κρίσης το Σύστημα Υγείας υπήρξε ο βασικός πυλώνας στήριξης των πολιτών.  Η στρατηγική επιλογή της παράταξης μας που το 1983 ίδρυσε και καθιέρωσε το Εθνικό  Σύστημα Υγείας, δικαιώνεται για μια ακόμη φορά.

Οφείλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς το σύνολο των ανθρώπων που με αυτοθυσία εργάστηκαν άοκνα και εν μέσω κινδύνου κατά την πανδημία.

Τα συμπεράσματα μας από την επίσκεψη είναι επιγραμματικά τα κάτωθι

Για το Νοσοκομείο

1.  Αντιμετώπιση και επίλυση των ελλειμμάτων προσωπικού σε κρίσιμες ειδικότητες όπως π.χ. στο Καρδιολογικό, Ακτινολογικό ,Ουρολογικό

2. Είναι απαραίτητη η διοικητική επαναφορά και η οργανωτική λειτουργία του Κέντρου Υγείας Άργους Ορεστικού στο Νοσοκομείο Καστοριάς για την καλύτερη διαχείρηση του προσωπικού.

3. Απαραίτητη η ψηφιακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου για την δυνατότητα κλεισίματος ραντεβού από όλους πολίτες.

4. Προσλήψεις Φυσιοθεραπευτών και Λογοθεραπευτή στο Κέντρο αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ)

5. Αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας του ΕΚΑΒ που αυτό θα συμβάλει στην μείωση των χρόνων διακομιδής των σοβαρότερων περιστατικών, αφού η περιοχή μας είναι ακριτική και αρκετά μακρυά από τριτοβάθμια Νοσοκομεία.

6. Τροποποίηση του οργανισμού λειτουργίας του Νοσοκομείου που αυτό θα συμβάλει στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του και θα μπορεί να δρα στο σύγχρονο περιβάλλον.

Για το Κέντρο Υγείας

1.  Αντιμετώπιση των ελλειμμάτων προσωπικού που θα συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία.

2. Χωροταξική αναδιάρθρωση συγκεκριμένων περιφερειακών ιατρείων.

3. Προσαρμογή της  οργάνωσης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας λόγω της έναρξης του θεσμού του οικογενειακού ιατρού.

4. Εκπαίδευση του προσωπικού στην χρήση ψηφιακών θέσεων.

Για τους εργαζόμενους

Εκφράζουμε την στήριξη μας στο αίτημα  τους για ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Στόχος μας είναι ο δημιουργικός διάλογος και η θεσμική αντιπολίτευση μακρυά από λαϊκισμούς. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης της παροχής υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους του Νομού μας.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΜΑΛΕΑ ΒΑΣΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here