Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με τον Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Γραμματέα του Τομέα Ενέργειας Δούκα Χάρη, το μέλος του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου Κουκουλόπουλο Πάρη, το μέλος ΚΠΕ Βαρσάμη Κοσμά, το μέλος ΚΠΕ Ζαρογιάννη Λουκά, τη Γραμματέα ΝΕ Καστοριάς Βάσω Μαλέα, τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΝΕ Παπανδρέου Σάκη, επισκέφθηκε την Δευτέρα, τον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού, κ. Πάνο Κεπαπτσόγλου για να ενημερωθεί για το θέμα που έχει προκύψει με τη μη ένταξη στο δίκτυο του ΔΕΔΗΕ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τις οποίες έχει ο Δήμος.

Για το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής η Ενεργειακή Δημοκρατία και η Βιώσιμη, Πράσινη Ανάπτυξη αποτελούσε και αποτελεί κυρίως σήμερα πρόταγμα για το μέλλον. Την ώρα που η ΝΔ ως αντιπολίτευση παλαιότερα μιλούσε για πράσινα άλογα και σήμερα ως κυβέρνηση πράττει «άλογα», δηλαδή παράλογα μη δίνοντας προτεραιότητα σε δήμους και ενεργειακές κοινότητες να ενταχθούν στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, κάνοντας τους μεγαλοϊδιοκτήτες άρχοντες της αγοράς ενέργειας και τους καταναλωτές έρμαια στα μονοπωλιακά τους παιχνίδια!

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει ήδη καταθέσει ερώτηση για το θέμα που ταλανίζει την περιοχή μας, αλλά κατ’ επέκταση και όλη τη χώρα. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις να υπάρξει δραστική παρέμβαση ώστε να στηριχθούν  και να προτεραιοποιηθούν οι συνδέσεις στο δίκτυο των έργων των Ενεργειακών Κοινοτήτων των Ο.Τ.Α. της χώρας διότι αλλιώς οι Ενεργειακές Κοινότητες των Δήμων είναι καταδικασμένες σε εξαφάνιση. Την ώρα, μάλιστα, που στην Ευρώπη οι Ενεργειακές Κοινότητες αντιμετωπίζονται ως μοχλός ενεργειακής δημοκρατίας στην Ελλάδα καταργούνται οι λειτουργικές ενισχύσεις και αισίως οι κοινότητες λαμβάνουν τις  τελευταίες θέσεις της  προτεραιοποίησης των  συνδέσεων!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here