Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία «Ψυχαγωγώ», στην περιοχή της Χλόης Καστοριάς, επισκέφθηκε η Μαρία Αντωνίου.

Ξεναγήθηκε στους χώρους εκπαίδευσης από τους υπεύθυνους της δομής και συνομίλησε με εργαζόμενους και ωφελούμενους του ΚΔΑΠ μεΑ. Η κ. Αντωνίου ενημερώθηκε εκτενώς για το έργο και τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους ωφελούμενους με την αγαστή συνεργασία των  οικογενειών  τους.

Οι δομές αυτές αποτελούν χώρους κοινωνικοποίησης, στους οποίους τα άτομα με αναπηρία  έχουν τη δυνατότητα να περνούν τον χρόνο τους δημιουργικά, να ανακαλύπτουν τα ταλέντα τους και να καλλιεργούν δεξιότητες, σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες και τα ενδιαφέροντά τους.

Η κ. Αντωνίου αναφέρθηκε στις ενεργητικές πολιτικές της Κυβέρνησης, οι οποίες, όλα αυτά τα χρόνια, όπως υποστήριξε, προστατεύουν τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και ενισχύουν την ανεξάρτητη διαβίωσή τους.

Η κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία ήταν και παραμένει προτεραιότητά μας. Ως Κυβέρνηση εφαρμόζουμε προνοιακές πολιτικές που διασφαλίζουν την κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία, την αυτόνομη διαβίωσή τους και την ταυτόχρονη ενίσχυση των οικογενειών τους. Ως πολιτεία, αλλά και ως κοινωνία, έχουμε την ευθύνη να δημιουργήσουμε μια κοινωνία συμπερίληψης που να μας χωρά όλες και όλους, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας την επίσκεψή της η Μαρία Αντωνίου ευχαρίστησε τους υπεύθυνους του ΚΔΑΠ για την φιλοξενία και την ενημέρωση, ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο τους, υποσχόμενη ότι θα βρίσκεται σταθερά δίπλα τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here