Συνάντηση εργασίας με καλλιεργητές φασολιών του Δήμου Καστοριάς είχε ο Δήμαρχος, Γιάννης Κορεντσίδης, παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου Λάζαρου Ζήση, προκειμένου να συνδράμει ως προς την ενίσχυση του αιτήματός τους για οριζόντια και άμεση αποζημίωση της φετινής παραγωγής, η οποία επλήγη σχεδόν καθολικά από τα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν στην περιοχή μας από την Άνοιξη έως και σήμερα.

Οι καλλιεργητές, αφού ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για την υφιστάμενη κατάσταση, εξέφρασαν την αγωνία τους για την έγκαιρη αποζημίωσή τους ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα του χειμώνα, αλλά και της επόμενης καλλιεργητικής περιόδου, αφού τα έσοδά τους έχουν εκμηδενιστεί. Επίσης, αναφέρθηκαν στα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχαν και οι ίδιοι με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, ζητώντας την υποστήριξη και του Δήμου Καστοριάς.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Δήμαρχος απέστειλε επιστολές τόσο προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ προκειμένου να μεταφέρει τη μεγάλη ανησυχία των φασολοπαραγωγών, αλλά και των μηλοπαραγωγών, καθώς μεγάλο μέρος της καλλιέργειάς τους επλήγη επίσης από τον παγετό, αλλά και την μετέπειτα χαλαζόπτωση, προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

«Ένας μεγάλος παραγωγικός κλάδος της περιοχής μας πλήττεται οικονομικά ενώ τίθεται ακόμη και ζήτημα επιβίωσης για πολλές οικογένειες. Για τον λόγο αυτό παρακαλώ για την ιδιαίτερη προσοχή του ΕΛΓΑ ως προς την γρήγορη περαίωση των διαδικασιών για την Οριζόντια Αποζημίωση των πληττόμενων παραγωγών και την καταβολή των προκαταβολών για τις ζημίες που υπέστησαν οι καλλιέργειες το συντομότερο δυνατόν», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στις επιστολές του ο Δήμαρχος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here