Η ώρα του ανασχηματισμού στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έφτασε, γι’ αυτό στο διοικητήριο της ΖΕΠ Κοζάνης κάποιοι προβάρουν κοστούμια αντιπεριφερειάρχη.

Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι δεν προβάρονται ταγέρ, καθώς στις επιλογές Καρυπίδη δεν υπάρχουν γυναίκες, ίσως εκτός από μία, η οποία όμως ενδυματολογικά είναι …έτοιμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «e-ptolemeos.gr» εντός της εβδομάδας ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας συγκαλεί τον συνδυασμό του, με μοναδικό θέμα τους νέους αντιπεριφερειάρχες. Άλλωστε, με τον τελευταίο ανασχηματισμό είχε ανακοινώσει ότι ο επόμενος θα γίνει περί τα τέλη Ιουλίου. Στη σύναξη της πλειοψηφίας ο τιμονιέρης της ΖΕΠ, θα καταστήσει σαφές το εξής: οι νέοι αντιπεριφερειάρχες που θα επιλεγούν και θα πορευτούν μαζί από θέση ευθύνης μέχρι τη λήξη της θητείας, θα πρέπει να δεσμευτούν ότι θα είναι μαζί του και στις επόμενες εκλογές. Ο λόγος που ζητείται αυτή η διαβεβαίωση είναι προφανής. Ο Θόδωρος Καρυπίδης θέλει να “δέσει την ομάδα” ενόψει των νέων περιφερειακών εκλογών, οι οποίες φαίνεται να μετατίθενται χρονικά κατά ένα εξάμηνο. Αυτό γίνεται σαφώς για να περιοριστούν οι φυγόκεντρες τάσεις στο συνδυασμό, ειδικά μετά τις τελευταίες ανεξαρτητοποιήσεις και σε μια περίοδο που τα “νερά” στο στρατόπεδο της πλειοψηφίας δεν είναι και τόσο ήρεμα.

Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι παραδίδουν σίγουρα το χαρτοφυλάκιό τους οι αντιπεριφερειάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Θεοδώρου, Τουρισμού Θεοφύλακτος Ζυμπίδης και Ανάπτυξης και Εμπορίου Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος. Τον πρώτο πρόκειται να αντικαταστήσει ένας εκ των Γρηγόρη Γιαννόπουλου και Αντώνη Δασκαλόπουλου, εκ Γρεβενών ορμώμενοι και οι δύο, δηλαδή από την ίδια περιοχή με τον προς αντικατάσταση αντιπεριφερειάρχη. Για τη θέση του εκ Καστοριάς Θ. Ζυμπίδη, ερίζουν οι Πασχάλης Βάσσος και Παναγιώτης Κόττας, επίσης από την Καστοριά. Στην αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Εμπορίου, ως διάδοχος του Μ. Καλαϊτζόπουλου, φαίνεται να κλειδώνει ο Εορδαίος Δημήτρης Καρακασίδης.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η εξέλιξη στην αντιπεριφέρεια Υγείας, για την οποία αποτολμούμε την πρόβλεψη ότι θα υπάρξει αλλαγή φρουράς. Όχι γιατί ο Θ. Καρυπίδης δεν θα ήθελε να διατηρήσει στη θέση του τον Σταύρο Γιαννακίδη, με τον οποίο διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και έχει άψογη συνεργασία, αλλά γιατί βλέπει και ο ίδιος ότι αυτή τη φορά δεν θα μπορέσει να πείσει τους περιφερειακούς συμβούλους ότι πρέπει να παραμείνει αμετακίνητος. Άλλωστε αυτό το πέρασε με δυσκολία και την προηγούμενη φορά. Σε περίπτωση λοιπόν αλλαγής -που είναι το πιθανότερο ενδεχόμενο- αυτός που προαλείφεται για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Υγείας είναι ο γιατρός Ρούσης Αλεξανδρής. Ακόμη μεγαλύτερο είναι το ενδιαφέρον για την αντιπεριφέρεια Οικονομικών. Εδώ ο Θ. Καρυπίδης επιθυμεί την παραμονή της συνεπώνυμης Μαρίας Καρυπίδου, μπορεί μάλιστα να επιμείνει σ’ αυτή του την απόφαση. Ωστόσο, αναμένονται μεγάλες αντιδράσεις, καθώς είναι πολλοί αυτοί στον συνδυασμό που δεν δέχονται την νυν αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών ως αναντικατάστατη και κατά συνέπεια  θα αξιώσουν την αντικατάστασή της. Αν συμβεί αυτό – δεν αποκλείεται καθόλου – ως πιθανότερος αντικαταστάτης φαίνεται ο Κυριάκος Ιωαννίδης.

Με δεδομένο ότι η σύσκεψη του συνδυασμού θα πραγματοποιηθεί εντός των ημερών, οι τελικές αποφάσεις και ανακοινώσεις Καρυπίδη αναμένονται ίσως εντός της εβδομάδας ή από την ερχόμενη Δευτέρα.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here