ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ  ΓΟΥΝΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥ  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

    Μπροστά στην επικίνδυνη κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, στην πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία, που καμία σχέση δεν έχει με τα συμφέροντα των λαών, καταγγέλλουμε την στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Ρωσία στην Ουκρανία που αποτελεί το πρώτο τυπικό πολεμικό επεισόδιο, κλιμάκωση και αποτέλεσμα των σφοδρών ανταγωνισμών ανάμεσα στις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από τη μία και τη Ρωσία από την άλλη για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, τις σφαίρες επιρροής.

   Τα γεγονότα  αυτά επηρεάζουν και τον κλάδο μας άμεσα γιατί  η Ρωσία και η Ουκρανία είναι οι μεγαλύτερες αγορές γουναρικών, ενώ η ανεργία να βρίσκεται σε ψιλά επίπεδα  με την ακρίβεια σε κοινωνικά αγαθά να οργιάζει, με τις κυρώσεις της ΕΕ προς την Ρωσία και η Χώρα μας να αποδεικνύεται (βασιλικότερη των βασιλέων) προς αυτή την κατεύθυνση με συνέπειες που θα επηρεάσουν τον κλάδο μας με απολύσεις και αύξηση της ανεργίας,  οι εργοδότες εκμεταλλεύονται την κατάσταση  εκβιάζοντας τους εργαζόμενους για να υπογράψουν τετράωρη σύμβαση εργασίας ενώ τους απασχολούν 8άωρα και 10ωρα με άμεση επίπτωση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα τους.

   Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Ουκρανικό, το Ρωσικό και τους άλλους λαούς της περιοχής και στεκόμαστε στο πλευρό τους, προκειμένου να ζήσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια, κυρίαρχοι στον τόπο τους.

    Καλούμε  όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να ξεσηκωθούν ενάντια στους πολέμους που βάζουν τους λαούς σε θανάσιμους κινδύνους και τους καταδικάζουν στη φτώχεια και στην προσφυγιά. Οι άνθρωποι του καθημερινού μόχθου δεν έχουμε κανένα συμφέρον από τους πολέμους που σχεδιάζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και υλοποιούν οι κυβερνήσεις που τους εξυπηρετούν και οι  μηχανισμοί, όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Παλεύουμε για να μην αφήσουμε να χυθεί το αίμα μας και το αίμα των παιδιών μας για τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων κ.α. που τα υπηρετούν, το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών ή διεθνών οργανισμών.

       Να δυναμώσουμε τον αγώνα  για απεμπλοκή, καμιά συμμετοχή της χώρας μας στο νέο πολεμικό σφαγείο για το μοίρασμα των αγορών, εδαφών και πλουτοπαραγωγικών πηγών. Καταδικάζουμε όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις που κατέστησαν το λαό στόχο, καθώς έχουν εμπλέξει τη χώρα μας στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών μετατρέποντας την Ελλάδα σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών. Η όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στους νατοϊκούς σχεδιασμούς έχει τεράστιους κινδύνους για το λαό.

       Ο λαός, οι εργαζόμενοι να απορρίψουν τα κάλπικα διλλήματα που τον βάζουν να διαλέξει ιμπεριαλιστή, να ταυτιστεί με τον ένα ή τον άλλο πόλο της ευρωατλαντικής συμμαχίας ή της καπιταλιστικής Ρωσίας, που θολώνουν την μεγάλη εικόνα των μεγάλων ανταγωνισμών.

       Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα για :

  • Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και της Ρωσίας στην Ουκρανία.
  • Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις ΑμερικανοΝΑΤΟικές επιχειρήσεις περικύκλωσης της Ρωσίας!
  • Να μην χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
  • Να ξηλωθούν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές.
  • Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.

27/2/2022

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here