Χαιρόμαστε που οι επαφές μας με την Ελλάδα έχουν αυξηθεί στο πλαίσιο της γειτονίας, χωρίς την παρέμβαση τρίτων, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος

Σε δηλώσεις προέβη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Τουρκίας και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα αλλά και στις ελληνοτουρικές σχέσεις.

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας συνεχίζουν να εγγυώνται την ασφάλεια της πατρίδας μας στην ξηρά, στη θάλασσα και στον αέρα. Πέραν της υπεράσπισης της Γαλάζιας Πατρίδας, το ναυτικό μας συμβάλλει επίσης στην παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα, υψώνοντας τη σημαία μας στις διεθνείς θάλασσες» ανέφερε αρχικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Όπως τόνισε: «Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στη χώρα μας ήταν μια ένδειξη της βούλησής μας να ανοίξουμε μια νέα σελίδα στις σχέσεις μας. Χαιρόμαστε που οι επαφές μας με την Ελλάδα έχουν αυξηθεί στο πλαίσιο της γειτονίας, χωρίς την παρέμβαση τρίτων. Ασφαλώς και δεν πρόκειται να λύσουμε όλα τα προβλήματα με μερικές συναντήσεις, αλλά δεν θα απέχουμε από την αναζήτηση εδάφους για συμβιβασμό σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια διαδικασία που απαιτεί υπομονή και αντοχή. Βλέπουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης μοιράζεται τα ίδια συναισθήματα με εμάς. Έχοντας επίγνωση των κινδύνων, με τη θέληση του Θεού, θα προχωρήσουμε τη διαδικασία αυτή με αποφασιστικότητα».

«Η απόσταση που έχουμε διανύσει σε σύντομο χρονικό διάστημα με την Ελλάδα θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για άλλες χώρες της περιοχής μας. Η Τουρκία δεν αφήνει χωρίς απάντηση το χέρι που της απλώνεται. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης» πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here