Πανέτοιμη για το παγκόσμιο κύπελλο η Θωμαΐς Εμμανουηλίδου

Ολοκληρώθηκαν στην Καστοριά οι δοκιμασίες των αθλητών που θα στελεχώσουν τις εθνικές ομάδες της κωπηλασίας για τις προσεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις αρχής γενομένης από το παγκόσμιο κύπελλο ανδρών γυναικών που θα γίνει  το προσεχές Σαββατοκύριακο στη Λουκέρνη.

Στους αγώνες αυτούς του παγκοσμίου κυπέλλου η Ελλάδα θα συμμετέχει με τα εξής πληρώματα: Διπλό σκιφ ελαφρύ γυναικών με τις Εμμανουηλίδου  και  Πέργουλη, διπλό σκιφ βαρύ με τις Αννέτα Κυρίδου και Κατερίνα Νικολαΐδου, διπλό ελαφρύ ανδρών με τους Λευτέρη Κόνσολα και  Νικολαΐδη, ατομικό σκιφ βαρύ με τον Γιάννη Καλανταρίδη.

Όπως δήλωσε στο navysports.gr ο ομοσπονδιακός προπονητής Σάκης Αθανασιάδης  σε ότι αφορά το πλήρωμα με τις Νικολαΐδου και Κυρίδου έγινε μια προσπάθεια να αντικατασταθεί η Σοφία Ασουμανάκη ωστόσο η παρουσία της συγκεκριμένης βάρκας στη Λουκέρνη θα έχει καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα. «Εάν η επίδοση είναι τέτοια που θα δείξει ότι μπορεί να συνεχίσουν τότε θα παραμείνουν στο διπλό αλλιώς η Κατερίνα Νικολαΐδου θα επιστρέψει στο ατομικό σκιφ» μας είπε ο επικεφαλής προπονητής της εθνικής ομάδας.

Παράλληλα δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για τις επιδόσεις της Κατερίνας Νικολαΐδου στο ατομικό λέγοντας: «Η Κατερίνα ήταν φανταστική στο time trial κάνοντας κούρσα αντάξια μιας πρωταθλήτριας και την τιμάει η εικόνα που έδειξε».

Παράλληλα ο Σάκης Αθανασιάδης συμπλήρωσε: «Η πρόθεση μας ήταν να συμμετάσχουμε και με άλλα πληρώματα ωστόσο οι πανεπιστημιακές υποχρεώσεις πολλών αθλητών  –  καθώς έχουν εξετάσεις –  δεν μας το επέτρεψαν».

Στο μεταξύ ο Στέφανος Ντούσκος επέλεξε ο ίδιος να μην συμμετάσχει στην εθνική ομάδα για όλη τη φετινή σεζόν προκειμένου να ξεκουραστεί. Ο αθλητής θέτοντας πολύ υψηλούς στόχους για το μέλλον θέλει να επιστρέψει δυναμικά από το 2018 και να διεκδικήσει από κει και πέρα  μια θέση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, έχοντας παράλληλα ολοκληρώσει και τι στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Σε ότι αφορά την κατηγορίες Εφήβων – Νεανίδων  από τις πρακτικές δοκιμασίες επιλέχθηκαν να στελεχώσουν την εθνική ομάδα 18 άτομα. Όπως είπε ο Σάκης Αθανασιάδης: «Είχαν πολύ καλή απόδοση και κέρδισαν με το σπαθί τους μια θέση για το παγκόσμιο. Προτείναμε στην ομοσπονδία να παραμείνουν οκτώ άτομα για να δοκιμαστούν σήμερα καθώς λόγω πίεσης και ζέστης τις προηγούμενες ημέρες, δεν μπόρεσαν να δείξουν τις δυνατότητες τους και θελήσαμε να τους δοθεί μια 2η ευκαιρία. Μέσα από αυτή τη διαδικασία επιλέχθηκαν άλλα δύο άτομα κι έτσι θα έχουμε αποστολή αποτελούμενη από 20 άτομα στο παγκόσμιο του Τρακάι».

Τα πληρώματα που θα αγωνιστούν είναι :  Τετράκωπος εφήβων,  Τετραπλό εφήβων, Διπλό εφήβων και δίκωπος εφήβων καθώς και Τετράκωπος νεανίδων, διπλό νεανίδων, δίκωπος νεανίδων.

Σε ότι αφορά την ομάδα των νέων όπως τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής υπολείπεται αρκετά σε άτομα. «Θα συμμετέχουμε με λίγα άτομα ωστόσο πρέπει να πω ότι είχαμε τη στήριξη της ομοσπονδίας σε όλες τις επιλογές της τεχνικής ηγεσίας» τόνισε.

Πηγή: navysports.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here