Η Καστοριά για ακόμη μια χρονιά είναι έτοιμη να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στο πλαίσιο ενός εκ των μεγαλύτερων αθλητικών γεγονότων της χώρας, το 9ο Run Greece, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή  17 Σεπτεμβρίου 2023.

Κάλεσμα προς όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτό το ξεχωριστό αθλητικό γεγονός απηύθυναν ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Σάκης Ρήμος, η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη και ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας & Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων Θανάσης Ράπτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν σήμερα το πρωί.

«Οι χιλιάδες συμμετέχοντες της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού του 9ου Run Greece, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ξεχωριστή διαδρομή, λόγω των εργασιών αναβάθμισης που υλοποιούμε στον εσωτερικό παραλίμνιο. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες και θα ήθελα να εκφράζω για άλλη μία φορά τα συγχαρητήριά μου στους διοργανωτές που φροντίζουν για την άψογη διεξαγωγή των αγώνων, έχοντας πάντα στο πλευρό τους τον Δήμο Καστοριάς», δήλωσε ο κ. Κορεντσίδης.

Από τη μεριά του ο κ. Ρήμος  αναφέρθηκε στην προετοιμασία που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα από τη Δημοτική Αρχή Καστοριάς, για την άρτια διεξαγωγή του  Run Greece υπογραμμίζοντας πως «Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι για να υλοποιήσουμε ακόμα μια επιτυχημένη αθλητική οργάνωση στην περιοχή μας»

«To Run Greece προάγει το “ευ αγωνίζεσθαι” και παράλληλα συμβάλλει στην προβολή της πόλης μας εντός και εκτός της Ελλάδας. Η δύναμή μας, είναι η άριστη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων»,  επεσήμανε η κα Κοζατσάνη.

Ο κ. Ράπτης κάνοντας αρχικά μια σύντομη ιστορική αναδρομή στον θεσμό του Run Greece στη συνέχεια  τόνισε πως «Φωνάζουμε σε όλη την Ελλάδα ότι είμαστε εδώ, με ένα ανανεωμένο Run Greece. Απευθυνόμαστε σε όλο τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους, προτρέποντάς τους να βγουν από τα σπίτια τους και να συμμετάσχουν σε αυτό μεγάλο αθλητικό γεγονός, είτε ως αθλητές, είτε ως εθελοντές».

Οι αγώνες πόλης αφορούν στον Ημιμαραθώνιο, δρόμο 10 χιλιομέτρων και 5 χιλιομέτρων και δρόμο 1.000 μέτρων για μαθητές και μαθήτριες της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Τάξης Δημοτικού.

Τους αγώνες διοργανώνει ο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και ο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας με την υποστήριξη της Αντιπεριφέρειας και του Δήμου Καστοριάς.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν είτε να επισκεφτούν την ιστοσελίδα https://www.run-greece.gr/index.php/el/races/kastoria-race, είτε να απευθυνθούν στο Γραφείο της ΕΑΣ Δυτικής Μακεδονίας, στην πόλη της Καστοριάς στην οδό Αγ. Αθανασίου 36 (ώρες λειτουργίας 09.00-16.00), τηλέφωνο 24670 23555.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here