Εβδομάδα βιβλίου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς

Το Δελτίο Τύπου του Σχολείου:

 – Αθ. Χριστόπουλος

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) αφιερώσαμε την εβδομάδα που μας πέρασε σε δράσεις για το ΒΙΒΛΙΟ.

Η Διευθύντρια του Σχολείου και οι εκπαιδευτικοί μίλησαν στους μαθητές για την γιορτή, για το βιβλίο, για το φετινό μήνυμα της Διεθνούς Οργάνωσης για την Νεότητα ΙΒΒΥ και του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Κάθε τάξη ανέλαβε να γράψει το δικό της μήνυμα αφιερωμένο στο  «βιβλίο» και να εκφραστούν εικαστικά. Έτσι είχαμε θαυμάσιες ζωγραφιές, συνθετικές εργασίες με μηνύματα, φωτογραφίες και βιογραφίες.

Περάσαμε χρόνο στην βιβλιοθήκη του Σχολείου μας, η οποία μετά την συνένωση των δύο σχολείων, έχει τόσα πολλά και φρέσκα βιβλία, σε ένα τόσο όμορφο και ανανεωμένο χώρο, που είναι πιστεύουμε η χαρά της ανάγνωσης και της ευεξίας. Η υπεύθυνη της σχολικής βιβλιοθήκης, κ. Λέκκου Μαρία, δημιούργησε μία διαδραστική σελίδα “thing link” σαν γνωστικό παιχνίδι για βιβλία, ενώ συμπεριέλαβε και όλες τις εργασίες των παιδιών https://www.thinglink.com/card/1565779875929784323.

Οι μαθητές εμπνεύστηκαν από την αφίσα του Καναδά, υπεύθυνης χώρας για τον φετινό εορτασμό και από το μήνυμα του πολυβραβευμένου συγγραφέα Richard Van Camp: «Οι ιστορίες είναι φτερά που σε βοηθούν να πετάς ψηλά κάθε μέρα».

Κάποια από τα δικά μας μηνύματα:

«η μάθηση με μια ανοίγει τα μυαλά

και σε όλους μας προσφέρει νέα, χαρούμενα και έξυπνα μυαλά

Σε κάποιων παιδιών κρύβεσαι, σε άλλων εμφανίζεσαι, και σε άλλων υπάρχεις πάντα και είσαι στο μυαλό και στην καρδιά και μας μιλάς»

«Δεν είσαι ποτέ μόνος με ένα βιβλίο»

«Όταν πετάς ψηλά με ένα βιβλίο σκέφτεσαι καθαρά»

«Τα βιβλία είναι ωραία που σου γαληνεύουν την ψυχή»

«διαβάζοντας κολυμπάς σ’ έναν απέραντο ωκεανό…»

Όσο και να εξελιχθούν οι Νέες Τεχνολογίες και να καταλάβουν χώρο στην ζωή μας, τα ΒΙΒΛΙΑ δεν θα χάσουν ποτέ την αίγλη τους, την αξία τους, την θέση τους στην μαθητική ζωή, όσο όλοι μας τα διατηρούμε ζωντανά και τα υποστηρίζουμε!

Η Δ/ντρια του Σχολείου

Δρ. Δώρα Τελλίδου- Τζηκαλάγια 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here