Το βάθρο είναι το σπίτι τους. Το τετραπλό σκιφ ελ αβρών των ανδρών με τους Λευτέρη Κόνσολα, Παναγιώτη Μαγδανή, Σπύρο Γιάνναρο και Νίνο Νικολαϊδη επανέλαβε την περσινή επιτυχία στο Ρότερνταμ και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο μετά από μια συγκλονιστική κούρσα όπου οι τρεις πρώτες θέσεις κρίθηκαν στο νήμα.

Είναι το 5ο μετάλλιο που κατακτά στο συγκεκριμένο αγώνισμα η Ελλάδα στα τελευταία 6 παγκόσμια πρωταθλήματα έχοντας μάλιστα το ίδιο πλήρωμα κατά τα ¾ στα τρία από τα τέσσερα με τους Λ.Κόνσολα, Π.Μαγδανή και Σ. Γίανναρο να ήταν παρόντες και φέτος όπου ο Νίνος Νικολαΐδης πήρε τη θέση του Γιωργου Κόνσολα.

Η Ελληνική βάρκα στα πρώτα 500μ. ήταν στην τρίτη θέση αλλά στη συνέχεια ανέβασε ρυθμούς και κατάφερε να περάσει στην πρώτη όπου και διατηρήθηκε ως τα 1500μ. Σ εκείνο το σημείο δέχθηκε την επίθεση της Βρετανίας που πήρε τα ηνία αλλά και της Γαλλίας που διεκδικούσε την πρωτοπορία.

Λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό Γάλλοι και Βρετανοί ξεχώρισαν με τους πρώτους να κλέβουν τελικά το χρυσό πάνω στον τερματισμό από τους Άγγλους ενώ η ελληνική βάρκα διατηρήθηκε στη Τρίτη θέση παρά την αντεπίθεση που επιχείρησαν οι Ιταλοί από την εξωτερική διαδρομή. Τελικά ο χρόνος του ελληνικού πληρώματος ήταν 5:53.64 με την Γαλλία να παίρνει το χρυσό (5:51.85) , την Αγγλία το ασημένιο (5:52.02) και την Ιταλία στην 4η θέση (5:54.12) ενώ 5η ήταν η Ιαπωνία (5:56.99) και 6η η Ελβετία (5:58.33)

Νίνος Νικολαΐδης: Ήταν μια πολύ δύσκολη κούρσα. Ξεκινήσαμε δυνατά βγήκαμε μπροστά , προσπαθήσαμε να κρατηθούμε κάναμε ότι μπορούσαμε και πήραμε τη 3η θέση που είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα κι ευχαριστώ τους συναθλητές μου γι αυτό

Παναγιώτης Μαγδανής: Ήταν πολύ ωραία κούρσα. Στην αρχή μείναμε λίγο πίσω μετά βγήκαμε μπροστά θέλαμε να μείνουμε για το χρυσό Τελικά πήραμε την 3η θέση και είμαστε ευχαριστημένοι . Θέλω να ευχαριστήσω τους συναθλητές μου και τους προπονητές

Σπύρος Γιάνναρος: Φέτος ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για μένα και για τους συναθλητές μου, μια μεταολυμπιακή χρονιά , λόγω σπουδών είχαμε αφήσει λίγο τη προπόνηση , μπήκαμε πιο εντατικά στο άλλο μισό της χρονιάς και μετ αυτή τη προσπάθεια ήρθε το μετάλλιο και ευχαριστώ τους συναθλητές μου για την προσπάθεια που κάναμε.

Λευτέρης Κόνσολας: Η κούρσα ήταν καλή αλλά και δύσκολη και όλα τα πληρώματα ήταν πολύ καλά . Στα 1000μ. προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τη βάρκα , το καταφέραμε αλλά δεν καταφέραμε να την κρατήσουμε ως το τέλος για τη πρώτη θέση. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και πιστεύω ότι όλη η χρονιά πήγε καλά.

Οι δηλώσεις των τεσσάρων χάλκινων παγκόσμιων πρωταθλητών αμέσως μετά τον τελικό

ΠΗΓΗ: kopilasia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here