Έκλεισε η παλαιά και η νέα Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου από τα διόδια της Ελευσίνας έως τα διόδια της Κορίνθου

Μήνυμα του 112 έλαβαν οι πολίτες που βρίσκονται στον οικισμό Γλυκιά Ζωή στους Αγίους Θεοδώρους, κοντά στα διυλιστήρια, καθώς η φωτιά πλησιάζει επικίνδυνα.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Γλυκιά Ζωή εκκενώστε τώρα προς Αγίους Θεοδώρους. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στο Λουτράκι η Αστυνομία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων τόσο στην νέα όσο και στην παλιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

«Κατευθύνεται στα διυλιστήρια η φωτιά»

Εν τω μεταξύ ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χαρίλαος Βυτινιώτης, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι η φωτιά πλησιάζει στα διυλιστήρια της περιοχής. Όπως ανέφερε, η φωτια «έφυγε από τους οικισμούς Γαλήνης και Παράδεισου και κατευθύνεται προς τις ακτές του Σαρωνικού», επισήμανε πάντως ότι «μεσολαβούν οι παράδρομοι, η Εθνική Οδός, ο Προαστιακός, η παλιά Εθνική Οδός και μετά είναι οι οικισμοί, που αν κατέβει εκεί θα είναι δύσκολα τα πράγματα».

Παράλληλα, όπως υπογράμμισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή τις αναζωπυρώσεις που σημειώνονται στις περιοχές των Ισθμίων και του Πανοράματος, «το κακό συνεχίζεται και δεν θεωρούμε πως βρισκόμαστε σε μία κατάσταση ύφεσης, αλλά αυτό που καταγράφεται είναι μία επαναλαμβανόμενη ανεξέλεγκτη κατάσταση».

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι «οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά», ενώ αναφερόμενος στα μηχανήματα του στρατού που επιχειρούν, σημείωσε ότι «προσπαθούν, όπου μπορούν, να ανοίγουν δρόμους πρόσβασης στα πυροσβεστικά οχήματα».

Ακόμη, τόνισε ότι «είναι σημαντική και η συμβολή των εθελοντών, αλλά και των μηχανημάτων της αυτοδιοίκησης, στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς».

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων από σήμερα, Τρίτη (18/7) και για έξι μήνες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες και να γίνει διαχείριση των ζημιών και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την φωτιά.

Την κήρυξη του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, ύστερα από αίτημα της δημοτικής αρχής, για τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 17.07.2023 στις Δημοτικές Κοινότητες Λουτρακίου – Περαχώρας και Ισθμίας της Δημοτικής Ενότητας Λουτρακίου – Περαχώρας και της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες, ήτοι έως και 17 Ιανουαρίου 2024.

Ανοικτό το Κ.Α.Π.Η. Αγίων Θεοδώρων

Στο μεταξύ, ανοικτό θα παραμένει το Κ.Α.Π.Η. Αγίων Θεοδώρων για να υποδεχτεί, σύμφωνα με τον Δήμο, πολίτες της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους λόγω της πυρκαγιάς.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here