Σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας, που φημίζεται για τις γραφικές γειτονιές, τα παλιά μακεδονίτικα αρχοντικά και τους φιλόξενους ανθρώπους της, στη γοητευτική Καστοριά, ταξιδεύει η εκπομπή «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, στις 17:00 στην ΕΡΤ1.

Δίπλα στη λίμνη της Ορεστιάδας, στο Άλσος της Ηρεμίας, ο Ζερόμ έρχεται σε επαφή με την πανέμορφη φύση και εξασκείται στην τοξοβολία.

«Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα: Ταξίδι στη γοητευτική Καστοριά

Ανεβαίνει στον Προφήτη Ηλία και με τη λίμνη στα πόδια του συμμετέχει στη μαγειρική ενός διαφορετικού κλαμπ σάντουιτς με χωριάτικο λουκάνικο, αλλά και του παραδοσιακού φαγητού της περιοχής, με το όνομα «μπάτζο μακάλο».

«Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα: Ταξίδι στη γοητευτική Καστοριά

Μια έκπληξη τον περιμένει σε ένα τοιχάκι στη Λεύκη Καστοριάς, ενώ στο Δισπηλιό ο Ζερόμ περιηγείται στον αρχαιότερο προϊστορικό λιμναίο οικισμό της Ευρώπης, που μας ταξιδεύει περίπου 7.000 χρόνια πίσω.

Και η διαδρομή από το παρελθόν συνεχίζεται στο παρόν και στο μέλλον. Μέσα στην πόλη της Καστοριάς, ο Ζερόμ επισκέπτεται το skate park και μαθαίνει για τη φιλοσοφία αλληλεγγύης μιας νέας γενιάς Καστοριανών, ενώ στο Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς κάνει κωπηλασία μαζί με μελλοντικούς πρωταθλητές.

Το επεισόδιο ολοκληρώνεται μουσικά με το συγκρότημα Koupes, μια ταλαντούχα μπάντα, που συνδυάζει παραδοσιακά ακούσματα με σύγχρονους πειραματισμούς, στην παλιά συνοικία Ντολτσό, που θυμίζει σκηνικό ταινίας με τα στενά καλντερίμια και τα μακεδονίτικα αρχοντικά της.

Παρουσίαση: Ζερόμ Καλούτα
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Λουκάκος
Διεύθυνση παραγωγής: Λάμπρος Παπαδέας
Αρχισυνταξία: Χριστίνα Κατσαντώνη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ξενοφών Βαρδαρός
Έρευνα: Εβελίνα Πιπίδη, Ευανθία Τσακνή
Τίτλοι αρχής: Νίκος Ευστρατιάδης
Τραγούδι τίτλων αρχής: «ΦΤΑΣΑΜΕ»
Μουσική-στίχοι: Ζερόμ Καλούτα
Παραγωγή μουσικής τίτλων αρχής: Afrogreco Entertainment
Εκτέλεση παραγωγής: dotmov

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here