«Σήμερα, τη σπουδαία και λαμπρή αυτή ημέρα, ο λαός της Καστοριάς, ενωμένος, υποδέχεται με ενθουσιασμό και ελπίδα εσάς ως νέο Μητροπολίτη Καστορίας, επενδύοντας με πίστη τις προσδοκίες του στην προσωπικότητά σας, την οποία κοσμούν: η ευρεία θεολογική και η γενικότερη παιδεία σας, το ακέραιο ήθος σας, ο ήπιος χαρακτήρας σας, η βαθιά γνώση και μακρά πείρα των εκκλησιαστικών πραγμάτων, η κοινωνική και πνευματική ευαισθησία σας». Με αυτά τα λόγια καλωσόρισε τον νέο Μητροπολίτη Καστοριάς, ο Δήμαρχος, Γιάννης Κορεντσίδης, στην ομιλία του κατά την τελετή ενθρόνισης του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Καλλίνικου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς.

Ο κ. Κορεντσίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προ δέκα μηνών μεγάλη απώλεια του Μακαριστού Μητροπολίτη Σεραφείμ, ο οποίος αδόκητα έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας, όμως, ανεξίτηλη τη σφραγίδα του πνευματικού και κοινωνικού του έργου στην ακριτική μας περιοχή, χαιρετίζοντας, ταυτόχρονα, την εκλογή του διαδόχου του, για τον οποίο μίλησε με θερμά λόγια.

«Σεβασμιώτατε, είμαι σίγουρος ότι το μεγάλο κενό που δημιουργήθηκε από την εκδημία του προκατόχου σας, θα το αναπληρώσετε με την αγαπητική διακονία σας προς τους κατοίκους της ακριτικής μας περιοχής, που ξέρουν να τιμούν και να σέβονται όσα οι πατέρες μας όρισαν ως παρακαταθήκη και έχουν ανάγκη της καθοδήγησης και της σοφίας σας.

Στο πρόσωπό σας, λοιπόν, είναι στραμμένα τα βλέμματά μας, γεμάτα χαρά, συγκίνηση, προσμονή και ελπίδα για μια νέα αρχή, για ένα καινούργιο ξεκίνημα,  για μια νέα σχέση Επισκόπου – Πατέρα – Λαού. Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, αναζητούμε στη Σεβασμιότητά σας τον ηγέτη, τον Επίσκοπο, μα πάνω απ’ όλα τον Πατέρα, γιατί στους καιρούς μας που τα προβλήματα ταλανίζουν τον άνθρωπο καθημερινά, πολλοί είναι αυτοί που αισθάνονται την πνευματική ορφάνια και αναζητούν στην Εκκλησία πλέον το στήριγμα και το έλεός της», σημείωσε ο κ. Κορεντσίδης, δεσμευόμενος ο Δήμος να είναι συμπαραστάτης και αρωγός στην προσπάθειά της Μητροπόλεως και του νέου Πνευματικού Ηγέτη της Καστοριάς, με κοινό στόχο την ευημερία των πολιτών.

Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ. Δαυίδ, Τοποτηρητή της Μητρόπολης Καστοριάς, «ο οποίος μας αγκάλιασε και μας έκανε να αισθανθούμε τέκνα του, χωρίς να λείψει στιγμή από κοντά μας καθ’ όλη τη διάρκεια της τοποτηρητείας του».

Κλείνοντας, ο κ. Κορεντσίδης καλωσόρισε για μία ακόμη φορά τον νέο Ιεράρχη της Καστοριάς, προσφέροντάς του ένα συμβολικό δώρο και ευχόμενος καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here