Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΥΠΑΙΘ συνεχίζει να προκαλεί την οργή εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών. Αντί να παραδεχτεί το μπάχαλο που δημιούργησε σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα από την εμμονή του να γίνει τηλεκπαίδευση λόγω καιρού, αντί να έχει προνοήσει να μην παραλύουν τα σχολεία από καιρικές συνθήκες που είναι φυσιολογικό να συμβαίνουν (το χιόνι πέφτει τον χειμώνα), ζητούσε με οδηγία του να δηλώσουν οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση στις 24/1 στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα! Φαίνεται ότι η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας δεν έχει συνειδητοποιήσει την κατάσταση που έζησε ο λαός μας τις τελευταίες μέρες από την κακοκαιρία….

Τη συγκεκριμένη οδηγία φαίνεται ότι έτρεξε να υλοποιήσει και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, με μια βδομάδα καθυστέρηση, μιας και τα χιόνια στη Δυτική Μακεδονία εμφανίστηκαν την Τρίτη 1/2. Ζητάει λοιπόν εγγράφως, από τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων, να αναλάβουν τον ρόλο του «καταδότη» και να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν «τηλεκπαίδευση» και γιατί.

Η ανεκδιήγητη αυτή οδηγία αποτελεί μνημείο αυταρχισμού όσο και αποποίησης των ευθυνών που έχουν για την κατάσταση που βιώσαμε κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ. Δε φτάνει που από το πρωί εκπαιδευτικοί, με κίνδυνο της ζωής τους σε πολλές περιπτώσεις, προσπάθησαν να μεταβούν στα σχολεία για εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Δε φτάνει που δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση παρά μόνο τα ξημερώματα της Τρίτης 1/2. Δε φτάνει που εκατοντάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές δεν έχουν τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό. Το ΥΠΑΙΘ μας λέει πως ευθυνόμαστε κιόλας! Την ώρα μάλιστα που και το ίδιο με τις αποφάσεις του για τη μη πραγματοποίηση τηλεκπαίδευσης στην υπόλοιπη Ελλάδα παραδέχεται ότι αυτή είναι πρακτικά ανέφικτη να πραγματοποιηθεί.

Το θράσος και η υποκρισία από την πλευρά του ΥΠΑΙΘ έχει σπάσει όλα τα κοντέρ! Αντί να ασχοληθεί με το πώς θα παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια και θα υποδεχθούν τους μαθητές τις επόμενες ημέρες, να εξασφαλίσει τον έλεγχο και την άμεση επισκευή όποιων ζημιών μπορεί να έχουν γίνει στα σχολεία, να εξασφαλιστεί η θέρμανση κ.τ.λ., επιδίδεται σε ένα ανούσιο κυνήγι μαγισσών για το ποιος έκανε ή δεν έκανε τηλεκπαίδευση.

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε αποδείξει πως σε κάθε δύσκολη στιγμή είμαστε στο πλευρό των μαθητών μας χωρίς να περιμένουμε καμία εγκύκλιο ή οδηγία. Έχουμε βαθιά συναίσθηση του ρόλου μας και δε θα δεχτούμε να γίνουμε ο «αποδιοπομπαίος τράγος» των εγκληματικών ευθυνών κυβέρνησης και ΥΠΑΙΘ. Αν η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας είχαν ακούσει τα αιτήματα των εκπαιδευτικών σωματείων δε θα είχαμε ζήσει αυτές τις τραγικές καταστάσεις με την κακοκαιρία.

  • Εδώ και τώρα να ανακληθεί η απαράδεκτη και αυταρχική οδηγία. Να παρθούν μέτρα για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
  • Σε περίπτωση που ενταθούν τέτοιου είδους πιέσεις οι συνάδελφοι Διευθυντές και μη να επικοινωνήσουν με τον ΣΕΠΕ Καστοριάς.
  • Καλούμε τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να πάρουν θέση, να καταδικάσουν την απαράδεκτη οδηγία και να καλύψουν με κάθε τρόπο όποιον συνάδελφο γίνει δέκτης τέτοιων απαράδεκτων ενεργειών.

Καστοριά, 5/2/2022

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here