Ανοιχτό της αλλαγής ώρας και στα Δημοτικά

Για την αλλαγή της ώρας έναρξης μαθημάτων και στα Δημοτικά αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

«Είναι μια σκέψη που έχουμε στο υπουργείο, ως αποτέλεσμα επαφών με την επιστημονική κοινότητα που μελετά αυτά τα μηνύματα. Οι μελέτες επιβεβαιώνουν ότι τα παιδιά αποδίδουν με πολύ καλύτερο τρόπο όταν αρχίζει αργότερα το σχολείο», τόνισε ο κ. Γαβρόγλου μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως σημείωσε «αυτό δεν θα έχει επίπτωση στο Γυμνάσιο και το Λύκειο. Υπάρχουν και σήμερα γονείς που αφήνουν πολύ νωρίς τα παιδιά τους στο σχολείο, αυτό δεν θα αλλάξει. Πρέπει να δούμε ακριβώς πού και πως θα εφαρμοστεί τέτοιο μέτρο».

«Το σκεπτόμαστε πολύ σοβαρά, όχι μόνο στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, αλλά και στο Δημοτικό, διότι κι εκεί υπάρχουν ζητήματα αναφορικά με την ώρα έναρξης των μαθημάτων. Επίσης, αυτό θα βοηθήσει σημαντικά και τους μαθητές με ειδικές ανάγκες και τους γονείς τους, που ξυπνούν εξαιρετικά νωρίς το πρωί προκειμένου να ετοιμαστούν τα παιδιά», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την αντικατάσταση του μαθήματος των Λατινικών από την Κοινωνιολογία, ο κ. Γαβρόγλου είπε πως είναι προβληματικός ο τρόπος διδασκαλίας του μαθήματος και μικρή η χρησιμότητά του. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει απόλυση φιλολόγων.

«Αν συνεχίσουν να υπάρχουν τμήματα με λίγους φοιτητές, θα πάψουν να λειτουργούν, θα υπάρχουν μόνο σχολές με αναβαθμισμένο πρόγραμμα σπουδών από το 2020, οπότε θα έχουμε ένα νέο Πανεπιστήμιο», τόνισε επίσης ο Κώστας Γαβρόγλου.

Όπως σημείωσε ο υπουργός  Παιδείας, «δεν αλλάζει τίποτα ως προς τις σημερινές δυνατότητες εισαγωγής σε σχολές μέσω των Πανελληνίων, όμως θα υπάρχει και η δυνατότητα να μπουν φοιτητές σε σχολές μόνο με το απολυτήριό τους».

Πηγή: insider.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here