Η υπουργός Εσωτερικών ζητά από τους Γερμανούς πολίτες να είναι προετοιμασμένοι προκειμένου «να αντιμετωπιστούν οι πολλαπλές κρίσεις: πανδημίες, συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, κινδύνους πολέμου».

Σε μια «συμβουλή» που οδηγεί σε διαφορετικές ερμηνείες προχώρησε η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φάζερ, δίνοντας λίστα με βασικά τρόφιμα που απαιτούνται για επιβίωση σε κατάσταση έκτακτης.

Oι Γερμανοί πολίτες καλό θα ήταν να είναι εφοδιασμένοι στα σπίτια τους με βασικές προμήθειες σε τρόφιμα, υγρά και πρώτες ύλες διατροφής προέτρεψε η κ. Φέζερ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Handelsblatt.

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις πολλαπλές κρίσεις: τις πανδημίες, τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, τους κινδύνους πολέμου» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Deutsche Welle, για τους λόγους αυτούς είναι σημαντική κατά τη Γερμανίδα υπουργό η προετοιμασία της χώρας και των πολιτών σε πολλά επίπεδα, όχι μόνο υλικοτεχνικά αλλά και με τη δημιουργία αποθεμάτων σε τρόφιμα ή ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Για την περίπτωση μάλιστα κυβερνοεπιθέσεων ικανών να καταστρέψουν βασικές υποδομές ύδρευσης και παροχής ηλεκτρικού, η Γερμανίδα υπουργός παραπέμπει τους πολίτες στις συστάσεις της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Οι συστάσεις της αρμόδιας υπηρεσίας περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων λεπτομερή λίστα με βασικές προμήθειες, που πρέπει να διαθέτουν όλοι οι πολίτες στο σπίτι για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Οι προμήθειες αυτές αρκούν καταρχήν για δέκα ημέρες στο σπίτι, χωρίς να χρειάζονται επιπλέον ψώνια.

Οι απαραίτητες προμήθειες

Απαραίτητες προμήθειες για ένα άτομο θεωρούνται, λοιπόν, σύμφωνα με τη γερμανική υπηρεσία οι εξής: 20 λίτρα σε νερό και υγρά, 3,5 κιλά σε σιτηρά, ψωμί, πατάτα, ρύζι και ζυμαρικά αλλά και 1,5 κιλό σε κρέας, ψάρι και αυγά.

Οι συστάσεις περιλαμβάνουν επίσης οδηγίες για τη σωστή αποθήκευση και συντήρηση των τροφίμων, βασικές πληροφορίες για το τι χρειάζεται το ανθρώπινο σώμα καθημερινά σε θρεπτικά συστατικά, αλλά και ειδικές πληροφορίες για την κάλυψη βιοτικών αναγκών των κατοικιδίων.

Η Πολιτική Προστασία

Αντιλαμβανόμενη το χάος που μπορεί να προκληθεί η Πολιτική Προστασία συνιστά αποφυγή πανικού αλλά και δημιουργία αυτών των αποθεμάτων σταδιακά και όχι με μαζικά ψώνια. Στόχος να μην υπάρξουν -ξανά- άδεια ραφιών στα σούπερμαρκετ και ελλείψεις στους προμηθευτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here