Για την έλευση μεταναστών στα Γρεβενά αλλά και τη διαδικασία απολιγνιτοποίηση στις Δυτικής Μακεδονίας μίλησε στο Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6 ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Αναφορικά με την έλευση νέων μεταναστών στα Γρεβενά ο κ. Κασαπίδης σημείωσε ότι «είμασταν εξαρχής ενάντια σε αυτή την υποτιθέμενη ανάπτυξη. Βλέπουμε το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νησιά και δεν μπορούμε να δεχτούμε επιπλέον απαξίωση της οικονομίας της Δυτικής Μακεδονίας. Στη Δυτική Μακεδονία, στην τοπική κοινωνία, έχουμε ένα αρραγές μέτωπο απέναντι στην έλευση μεταναστών. Ελπίζουμε ότι αν βοηθήσουν και οι εκπρόσωποι μας στο κοινοβούλιο θα έχουμε αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα αυτοί του νομού Γρεβενών. Εκεί “παίζεται το παιχνίδι”, μέσα στη Βουλή, εκεί όπου οι βουλευτές μπορούν να πιέσουν περισσότερο. Αυτό ζητάμε και από το βουλευτή Γρεβενών, να πείσει την κυβέρνηση ότι δεν χρειαζόμαστε μετανάστες για την αξιοποίησή του φυσικού κάλλους της περιοχής, αντιθέτως θέλουμε άλλου είδους ανάπτυξη».  

Σχετικά με την απολιγνιτοποιήση και όσα προ ημερών δήλωσε ο πρωθυπουργός ότι οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να βρουν κάτι άλλο να κάνουν ο κ. Κασαπίδης τόνισε ότι: «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία σύνταξης του σχεδίου για τη δικαία μετάβαση Από τον ΥΠΕΝ και πρόεδρο της Διυπουργικής Επιτροπής για την απολιγνιτοποίηση, Κώστα Μουσουρούλη, ο οποίος θα βρίσκεται στην περιφέρειά μας, το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, ώστε να δει τόσο τα προβλήματα όσο και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται για την περιοχή μας. Πρόκειται για μία κοσμογονική αλλαγή τόσο για την περιφέρεια μας αλλά και για ολόκληρη τη χώρα. Σε όλη αυτή τη νέα κατάσταση που δημιουργείται πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι να ανταποκριθούμε σε αυτό το φιλόδοξο σχέδιο που έθεσε ο πρωθυπουργός παρόλο που εξ αρχής είχαμε εκφράσει την αντίθεσή μας.Πρέπει όμως να πούμε ότι παράλληλα με το σχέδιο αυτό της  απολιγνιτοποίησης ζητάμε και ένα σχέδιο συνολικής ανάπτυξης για τη Δυτική Μακεδονία το οποίο θα περιλαμβάνει και τη γουνοποιία, Την άλλη βαριά βιομηχανία της περιοχής η οποία νοσεί». 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here