Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες της φοιτητικής ομάδας του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Β??ομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για την συμμετοχή τους στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Formula Racing

για το οποίο κατάφεραν να πετύχουν στις σχετικές διεθνείς εξετάσεις επιστημονικής κατάρτισης και να αποκτήσουν θέση αφετηρίας στον διεθνή αγώνα μονοθέσιων τύπου Formula Student που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουλίου 2017 στην πίστα του Varano της Ιταλίας.

Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού Σάββας Δουρβατζίδης η ομάδα του TEIWM Racing αποτελείται από περίπου 20 φοιτητές που εργάζονται εδώ και δυόμιση χρόνια για το σχεδιασμό και την κατασκευή πρότυπου αγωνιστικού μονοθέσιου τύπου Formula 1 συναγωνιζόμενη με αντίστοιχες ομάδες Πανεπιστημίων και Ιδρυμάτων σε όλο τον κόσμο.
 
Την παρούσα χρονική στιγμή σημείωσε ο κ. Δουρβατζίδης ξεκινά με γοργούς ρυθμούς η κατασκευή του μονοθέσιου που αναμένεται να είναι έτοιμο εγκαίρως το καλοκαίρι.
 
Κέντρο σχεδιασμού και κατασκευής του μονοθέσιου αποτελεί το Εργαστήριο Καινοτομίας Αυτοκινήτου στο Κέντρο Τεχνολογίας και Έρευνας (ΚΤΕ) του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας όπου η ομάδα εργάζεται συνεχώς επί δέκα και πλέον ώρες σε καθημερινή βάση.
 
 ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here