Τα νέα κρασιά Nouveau της χρονιάς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χθες οι πολυάριθμοι οινόφιλοι  στην κρασιού που διοργάνωσε για 10η συνεχή χρονιά το Ζαχαροπλαστείο-Κάβα Ποτών Καλαμπούκα.

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, πλήθος κόσμου και φέτος έσπευσε στην οδό Μητροπόλεως 45, προκειμένου να τιμήσει την εκδήλωση-θεσμό του Καλαμπούκα, όπου δοκίμασε σε αφθονία τα νέα κρασιά της χρονιάς σε πολλές ποικιλίες, συνοδεία, φυσικά πλειάδας τοπικών εδεσμάτων, μεζέδων, αλλά και τεράστιας γκάμας από πεντανόστιμες πίττες.

Πρόκειται για μια όμορφη εκδήλωση που ξεκίνησε πειραματικά πριν  εννέα χρόνια ο Αποστόλης Καλαμπούκας, την οποία από τα πρώτα κιόλας χρόνια είχε την θερμή υποστήριξη τόσο των οινοποιητικών  επιχειρήσεων, όσο και του κόσμου. Η Γιορτή Κρασιού έχει πλέον καθιερωθεί και έγινε θεσμός, που ολοένα και αναβαθμίζεται.

«Βασικός σκοπός της εκδήλωσης αυτής, η ημερομηνία της οποίας είναι σταθερή αφού διοργανώνεται κάθε 3η Πέμπτη του μηνός Νοεμβρίου, δηλαδή της Παγκόσμιας Ημέρας του Κρασιού, είναι να δώσουμε την ευκαιρία στον κόσμο να δοκιμάσει τα νέα κρασιά Nouveau της χρονιάς, σε πολλές ποικιλίες και παράλληλα να γευτεί παραδοσιακές πίττες διαφόρων ειδών, μεζέδες κ.α., έτσι ώστε να υποδεχτούμε τον χειμώνα με καλή διάθεση και ψυχολογία», δήλωσε στο sentra.com.gr  o κ. Καλαμπούκας.

Επίσης, επισήμανε ότι «μέσα από αυτήν την γιορτή, επιδιώκουμε να δώσουμε την ευκαιρία στον κόσμο να διασκεδάσει και να ξεφύγει για λίγο από τα άγχος και τα καθημερινά προβλήματα».

Ευχαρίστησε δε, τις οινοποιητικές εταιρίες που συμμετείχαν και υποστήριξαν στην φετινή γιορτή, όπως επίσης όλους τους φίλους και φίλες που βοήθησαν στα ψησίματα, στο σέρβις κ.α., καθώς επίσης και τον κόσμο που για μία ακόμη χρονιά μας τίμησε με την παρουσία του.

Οι Οινοποιητικές εταιρίες που υποστήριξαν την 10η Γιορτή Κρασιού ήταν το Κτήμα Στεργίου Καστοριάς, Κτήμα Άλφα Αμυνταίου, Οινοποιείο Μπουτάρη και Οινοποιείο Πετρίδη.

Τέλος, το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου την 3η Πέμπτη του Νοέμβρη 2018, που άλλωστε, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Κρασιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here