Η Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία Νάτσιου παρουσία συντονιστών της γραμματείας επισκέφτηκε χθες, 30-8-20, την πληττόμενη από την κακοκαιρία περιοχή της Εύβοιας και κατοίκους της περιοχής Πολιτικά.

Στο πέρασμα τους τα ορμητικά νερά παρέσυραν τα πάντα σκορπίζοντας τον θάνατο, προκαλώντας σοβαρές ζημιές, εγκλωβίζοντας αρκετούς πολίτες στα σπίτια τους, καταστρέφοντας περιουσίες .

Μια από τις οικογένειες που επισκεφθήκαμε στην Εύβοια ήταν η οικογένεια της Γιώτας και του Δημήτρη. Μια οικογένεια με πολλά προβλήματα αλλά συνάμα μια οικογένεια που τα μέλη της είναι ήρωες της καθημερινότητας, μαχητές ζωής.

Η Γιώτα μητέρα τριών παιδιών ηλικίας οκτώ ετών, τα δύο με διαταραχές αυτιστικού φάσματος και ενός παιδιού με δύο εγκεφαλικές ασθένειες μας περιέγραψε πως σώθηκαν τα παιδιά της από την καταστροφική πλημμύρα στα Πολιτικά Ευβοίας. Βλέποντας τις συνθήκες διαβίωσης, τα προβλήματα που ξαφνικά προέκυψαν μετά την καταστροφή αναρωτιόμαστε πως μπορούμε να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε καλύτερα αυτή την οικογένεια. Άνεργοι και οι δύο σε ένα σπίτι μακριά από το κέντρο, ακατάλληλο πλέον για αυτούς αφού έχει υποστεί πολλές ζημιές, χωρίς αυτοκίνητο , καταστράφηκε με τις πλημμύρες, απαραίτητο εργαλείο για να μπορούν να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο Κέντρο της Πόλης για να κάνουν τις απαραίτητες φυσιοθεραπείες. Το σπίτι, η αυλή μέσα στις λάσπες με ανύπαρκτο σχεδόν δρόμο ίσα να περάσει ένα άτομο, γεμάτο φερτή ύλη. Η Γιώτα με δικά της προβλήματα υγείας παλεύει να στηρίξει τα παιδιά της και να τα βοηθήσει.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες, κείμενο που λέει "Παρά την τήρηση των αυστηρών μέτρων προστασίας δεν μπόρεσα να αποφύγω, την αυθόρμητη αγκαλιά, των δύο εκ των μικρών αγοριων"
Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύσηΗ εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, βουνό, δέντρο, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύσηΗ εικόνα ίσως περιέχει: παπούτσιαΗ εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο, φυτό, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύσηΗ εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο, ουρανός, φυτό, υπαίθριες δραστηριότητες και φύσηΗ εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες και φύσηΗ εικόνα ίσως περιέχει: άτομα που κάθονται, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητεςΔεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here