Η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών με τις περισσότερες υπερωρίες στον κόσμο (pic)

Δεν έχει περάσει και αρκετός καιρός από τότε που ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έλεγε πως οι κάτοικοι των χωρών του ευρωπαϊκού νότου ξόδευαν τα λεφτά στους στα ποτά και τις γυναίκες, χαρακτηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς «τεμπέληδες» τους Έλληνες.

Εκτός από τις αντιδράσεις που υπήρξαν, στο διάστημα που ακολούθησε, για την δήλωση αυτή, ήρθε και η έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης για να καταρρίψει πλήρως τον μύθο αυτό, τον οποίο υιοθέτησε ο πρώην πλέον πρόεδρος του EuroGroup.

Σύμφωνα με αυτή λοιπόν, η Ελλάδα ανήκει στις χώρες που οι εργαζόμενοί της δουλεύουν τις περισσότερες ανά εβδομάδα. Μάλιστα ως βάση της έρευνας δεν μπήκε καν το προβλεπόμενο δεν μπήκαν καν οι 48 ώρες που προβλέπει η εργατική νομοθεσία ως μάξιμουμ που μπορεί να δουλεύει κάποιος σε μία εβδομάδα, αλλά οι 50!

Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω χάρτη, ο οποίος συνόδευε την έρευνα, το ποσοστό που έχει η χώρα μας αντιστοιχεί στο 5-10% των εργαζόμενων, το οποίο σε μία πρώτη ανάγνωση δεν φαίνεται και τόσο μεγάλο.

Πηγή: www.gazzetta.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here