Στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος Νέας Λεύκης λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ εχθές, Κυριακή των Αγιορειτών Πατέρων, με τη συμμετοχή του Αρχιμ. Νεκταρίου Κακουλίδη, του Πρωτ. Ελευθερίου Συτιλίδη και των Διακόνων π. Ιακώβου και π. Αγαθονίκου.

Οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχια Ιερών λειψάνων Αγιορειτών Αγίων Πατέρων, τα οποία φυλάσσονται στην Ιερά Μητρόπολη.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του αναφέρθηκε στην χορεία των Αγίων της Αθωνικής Πολιτείας και το χαρακτηριστικό της ελεημοσύνης τους γνώρισμα.

Οι Άγιοι έσκυψαν κοντά στον άνθρωπο. Ανέλαβαν στους ώμους τους το δικό του βάρος. Έκλαψαν, αγρύπνησαν, παρεκάλεσαν. Έγιναν, ακόμη, γνήσιοι θεραπευτές των αρνησιθρήσκων σε ιδιαίτερα δύσκολες εποχές για το Γένος. Τους χορήγησαν την ελπίδα της μετανοίας και το θάρρος της πίστεως, τους συνόδευσαν στο μαρτύριό τους, χάρηκαν με την αναγέννησή τους. Έγιναν, κατά τον Απόστολο Παύλο, «τοις πάσι τα πάντα».

Και το μήνυμά τους σήμερα είναι : «Αγαπείστε το Θεό, αγαπείστε τον άνθρωπο, αποκτείστε ελεήμονα καρδία».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Νεκτάριο και τον π. Ελευθέριο για την προετοιμασία της εορτής των Αγιορειτών πατέρων και τους συνεχάρη για τον αγώνα τους και την αγάπη τους για την Εκκλησία και τον πάσχοντα άνθρωπο.

Πατήστε εδώ για τις φωτογραφίες

Πηγή: imkastorias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here