Για τα ζητήματα του κορωνοϊού και την αντιμετώπιση της πανδημίας, το νέο ζήτημα που έχει προκύψει με τους εκτροφής γουνοφόρων ζώων αλλά και το Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης, μίλησε στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6, η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.

«Έχουμε νέα δεδομένα, τα οποία από την πρώτη στιγμή με συντονισμένες ενέργειες τόσο με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τη διεύθυνση κτηνιατρικής και τον ίδιο τον Μάκη Βορίδη, όσο και με τον ΕΟΔΥ, δόθηκε αμέσως εντολή να ελεγχθούν όλοι οι εργαζόμενοι, ώστε να μην επεκταθεί ο κορωνοϊός. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους εκτροφείς, τους διευθυντές κτηνιατρικής, όλους τους ανθρώπους που κινητοποιήθηκαν ώστε να έχουμε άμεσα, μέσα σε τρεις μέρες, αποτελέσματα και να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία. Και αυτό είναι το σημαντικό», είπε μεταξύ άλλων η κ. Αντωνίου για το ζήτημα που έχει προκύψει με τα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων στη Δυτική Μακεδονία.

Αναφορικά με τις επιθέσεις προς τη γούνα με πρόσχημα το περιβάλλον, η επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη επεσήμανε πως: «Η μάχη για τη γούνα συνεχίζεται τόσο εδώ όσο και στις Βρυξέλλες. Ήδη από την Κοζάνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως πρόεδρος τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε υπερθεματίσει της ανάγκης να τρέξει το θέμα στις Βρυξέλλες και εκεί νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε τους καλύτερους συμμάχους. Σε μία Ευρώπη που είναι κατά του πλαστικού, που μπαίνει σε μία λογική πιο οικολογική. Θέλω να πω ότι γίνονται προσπάθειες με όλους τους συναδέλφους από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να μπορέσουμε να εντάξουμε τον κλάδο της γουνοποιίας στην κυκλική οικονομία. Και πιστέψτε με θα έχουμε αποτελέσματα και πολύ σύντομα θα ενταχθεί στο κείμενο της κυκλικής οικονομίας».

Δίκαιη μετάβαση
Για το ζήτημα του Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης από το λιγνίτη, η κ. Αντωνιόυ είπε πως είναι όντως άδικο τόσο για την Καστοριά, όσο και τα Γρεβενά, τονίζοντας ότι: «Το σχέδιο είναι ένα Ευρωπαϊκό εργαλείο, ένα ταμείο  που ουσιαστικά θα χρηματοδοτήσει την επόμενη μέρα των περιοχών που έχουν λιγνίτη σε όλη την Ευρώπη. Βρίσκομαι, λοιπόν, σε συνεχείς συζητήσεις τόσο με τα υπουργεία, όσο και με τον κ. Μουσουρούλη που έφτιαξε το master plan για να δούμε πώς μπορούμε να φροντίσουμε έτσι ώστε να μην να πάρει κάθε περιοχή αυτό που της αναλογεί».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού στη θεσσαλονίκη, Μαρίας Αντωνίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here