Για τη μεγάλη συμμετοχή της Καστοριάς με τρία πολύ σημαντικά έργα ύψους 2.100.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, την ασφαλτόστρωση της πόλης της Καστοριάς, αλλά και τις προοπτικές για την ανέλιξη του τουρισμού της Καστοριάς, μίλησε στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6, η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

Αναφορικά με τον Τουρισμό και με αφορμή την επίσκεψη της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, σημείωσε πως «η Καστοριά μπορεί να επενδύσει στο τουριστικό της προϊόν δημιουργώντας συνθήκες ευημερίας και ανάπτυξης. Με ναυαρχίδα την βυζαντινή παράδοση και τέχνη, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει, την απαράμιλλη φυσική ομορφιά, τα αξιοθέατα, τα τοπικά προϊόντα, την θερμή φιλοξενία, σχεδιάζουμε βήμα- βήμα δράσεις που θα αναδείξουν την τουριστική αξία της περιοχής προσελκύοντας επισκέπτες από όλο τον κόσμο».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κ. Αντωνίου και στα έργα που έχουν ήδη ενταχθεί και χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και αφορούν στην αποκατάσταση και ανάδειξη του τεμένους Κουρσούμ Καστοριάς προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, την αποκατάσταση του Βυζαντινού Ναού Ταξιαρχών Μητροπόλεως και τη συντήρηση των τοιχογραφιών του ύψους 800.000 ευρώ και τη συντήρηση τοιχογραφιών Ιεράς Μονής Παναγίας Μαυριώτισσας προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Σημείωσε, μάλιστα, πως οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα και πρόσθεσε πως στρατηγικός σχεδιασμός του υπουργείου Πολιτισμού είναι ο νομός Καστοριάς, που διαθέτει μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά, να αναδειχθεί με πρότυπο τρόπο, ώστε να αποτελέσει αναπτυξιακή δύναμη για την ευρύτερη περιοχή.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη της επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρίας Αντωνίου στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here