Τοποθέτηση της Ολυμπίας Τελιγιορίδου στην Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών.

Άδικο και ανεπαρκές χαρακτήρισε το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης η κ. Τελιγιορίδου στην Διαρκής Επιτροπή που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ενώ, ζήτησε από την κυβέρνηση να διορθώσει την αδικία που δημιουργείται για την Καστοριά και τα Γρεβενά.

Μάλιστα τόνισε στην τοποθέτησή της: «Φαίνεται σε αυτό το Σχέδιο, όπως κατατέθηκε, ότι δεν υπάρχει γνώση της κατάστασης της Δυτικής Μακεδονίας από τους συντάκτες του» και εξήγησε: «Όλα τα προηγούμενα χρόνια, για δεκαετίες και οι τέσσερις Ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας, λόγω της δραστηριότητας της ΔΕΗ, είχαν αρνητικές συνέπειες, γιατί από την Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρούταν και οι 4 Ενότητες άρρηκτα της Δυτικής Μακεδονίας. Το πλασματικό υψηλό ΑΕΠ που αποδιδόταν στην περιοχή μας, λόγο της λειτουργίας της ΔΕΗ, οδηγούσε σε μειωμένα κονδύλια από τα κοινωνικά πλαίσια στήριξης και από το ΕΣΠΑ για το σύνολο Δυτικής Μακεδονίας, με αποτέλεσμα, ειδικά οι Περιφερειακές Ενότητες της Καστοριάς και των Γρεβενών, για δεκαετίες να χάνουν χρηματοδοτήσεις, επενδύσεις και άρα θέσεις εργασίας. Και αυτό δεν το εξισορροπούσε ούτε η απόδοση του λιγνιτικού πόρου, που αποδιδόταν πάντα στις καθαρά λιγνιτικές περιοχές. Ενώ, λοιπόν, μας έβλεπαν ως ενιαία Ενότητα σε όλα τα χρόνια της λιγνιτικής δραστηριότητας, τώρα στην απολιγνιτοποίηση υπάρχει διαχωρισμός».

«Θα γίνουμε ένα απέραντο γηροκομείο»

«Δράττομαι της ευκαιρίας για να ζητήσω από την κυβέρνηση, αυτήν την αδικία που φαίνεται να δημιουργείται από το Σχέδιο της Δίκαιης Μετάβασης, να την διορθώσει» είπε στην Επιτροπή η κα Τελιγιορίδου και συμπλήρωσε: «το Σχέδιο αυτό είναι ανεπαρκές και η αλήθεια είναι ότι θα οδηγήσει στην ερημοποίηση της Δυτικής Μακεδονίας. Θα έπρεπε, όμως, ακόμη και με αυτόν τον σχεδιασμό, η Καστοριά και τα Γρεβενά, να μην καταδικαστούν. Θα γίνουμε ένα απέραντο γηροκομείο».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την τοποθέτησή της:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here