Αλέξης Τσίπρας: «Όλο και περισσότεροι πολίτες λένε “όχι πια, δεν πάει άλλο”»

Ο πρόεδρός μας αναφέρθηκε αναλυτικά στη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες με την ανάλγητη κυβέρνηση της ΝΔ.

Μια κυβέρνηση που με πρόσχημα την πανδημία βρήκε την ευκαιρία, κατά την προσφιλή της τακτική, να διχάσει τον ελληνικό λαό. Με όπλο την προπαγάνδα ακολουθεί την τακτική διαίρει και βασίλευε. «Χωρίζουνε την Ελλάδα σε δήθεν υπεύθυνους και ανεύθυνους. Σε πεφωτισμένους και ψεκασμένους. Πρώτα ήταν οι νέοι απέναντι στους ηλικιωμένους. Μετά ήταν οι πιστοί στις εκκλησίες. Τώρα είναι οι ηλικιωμένοι μεταξύ τους και απέναντι στους νεότερους. Όλοι εναντίον όλων, φοβισμένοι εναντίον φοβισμένων, για να τη γλιτώνουν στο τέλος οι ανίκανοι που μας κυβερνούν».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της ακρίβειας και ειδικά για τη Δυτική Μακεδονία τόνισε πως απαιτούνται :

  • Αποκατάσταση εδαφών και επαναπόδωσή τους στις τοπικές κοινωνίες.
  • Στήριξη των ανέργων και εισόδημα έκτακτης ανάγκης σε όλους τους άνεργους για όσο χρειαστεί.
  • Προσέλκυση νέων επενδύσεων, ειδικό καθεστώς κρατικών ενισχύσεων, ειδικό αναπτυξιακό νόμο, ειδικό ασφαλιστικό, ειδικά φορολογικά κίνητρα.
  • Ειδικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων σε υποδομές, έργα ΟΤΑ, Σιδηρόδρομο, ηλεκτροκίνηση, υποδομές εξωστρέφειας
  • Καθολικό πρόγραμμα εξοικονομώ για την περιοχή, άμεσα ειδικό πρόγραμμα για κατοικίες και επιχειρήσεις.
  • Ενεργειακές κοινότητες       
  • Περιβαλλοντικό τιμολόγιο ενέργειας. Επεκτείνουμε το τιμολόγιο που θεσπίσαμε εμείς στα νοικοκυριά και στις τοπικές επιχειρήσεις.

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη στήριξη που απαιτείται για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, σε μια εποχή που η αντιεκπαιδευτική πολιτική της ΝΔ το  απαξιώνει ενώ «θα μπορούσε να αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται πως δεν θα επιτρέψει στη ΝΔ να οδηγήσει τον τόπο μας σε μαρασμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here