ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝITΩΝ ΓΟΥΝΑΣ-ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ- ΔΕΡΜΑΤΟΣ-ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 15/9 ΣΤΙΣ 09:30 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕUROBANK

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι περιπτώσεις λαϊκών νοικοκυριών που βλέπουν τα σπίτια τους να βγαίνουν στο “σφυρί”. Οι τράπεζες έχουν ξεσαλώσει σε βάρος της λαϊκής κατοικίας, πλειστηριάζοντας για χρέη που αδυνατούν να αποπληρώσουν.

Θύμα αυτής της κατάστασης είναι και πολλοί συνδημότες μας που κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη τους κατοικία .

Οι ρυθμοί των πλειστηριασμών αναμένεται να ανέβουν κι άλλο τη χρονιά που έρχεται, με δεδομένο ότι η ακρίβεια τσακίζει τα λαϊκά νοικοκυριά και δημιουργεί καινούργια «κόκκινα» δάνεια στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, που εντείνουν τους εκβιασμούς και επιταχύνουν τις διαδικασίες για νέες δημεύσεις. Επιπλέον, από τον Σεπτέμβρη μπαίνει σε εφαρμογή ένα ακόμα εργαλείο που λέγεται πρόγραμμα «Eispraxis», μέσω του οποίου θα ανοίξει ένας νέος κύκλος αυτόματων κατασχέσεων κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων για χρέη στην εφορία και σε άλλους οργανισμούς.

Καλούμε όλα τα σωματεία, τους φορείς, τους συλλόγους, να πάρουν θέση ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας που σχεδιάζονται να προχωρήσουν στην Καστοριά στα μέσα Σεπτέμβρη. Καλούμε κάθε σωματείο ,φορέα ,σύλλογο και όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση στις 15/9 τη μέρα δηλαδή του πλειστηριασμού στις 09:30 έξω από τη Eurobank .

Απαιτούμε:

Να σταματήσει ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να γίνει ρύθμιση με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Πάγωμα χρεών για άνεργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων.

Καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here