Ο δήμαρχος Σπάρτης «κάρφωσε» την τότε κυβέρνηση Καραμανλή, με τον υπουργό να χαρακτηρίζει την τακτική των επιδοτήσεων ως εποποιία.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, την οποία έκανε δεκτή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αιτία ήταν η απαράδεκτη αντίδρασή του στην αναφορά του δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007. Παράλληλα, υπήρχε δυσαρέσκεια μέσα στο κυβερνών κόμμα για τα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός για τον αγροτικό κόσμο. 

Συγκεκριμένα, στις 2 Φεβρουαρίου σε σύσκεψη στη Σπάρτη για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό, ο δήμαρχος Σπάρτης απευθυνόμενος στον υπουργό, σχολίασε όσα έκανε η τότε κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή το 2007 με τις πυρκαγιές: 

«Όταν σου πει για τα θέματα αποζημιώσεων για τον παγετό, όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους αυτούς που είχανε», είπε ο κ. Δούκας, προσθέτοντας πως «κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι, εκεί που πέφταμε με 15% θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι».

Η συζήτηση έρχεται στο θέμα των αποζημιώσεων από τον παγετό, με τον υπουργό να τοποθετείται ως εξής: «αυτό πρέπει να το απαντήσουμε, από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί …και υπολειπόμεθα ότι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιία… Τι να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιία».

Στις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομά του νέου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

www.efsyn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here