Με μήνυμα στο Facebook μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δισπηλιού για την αντιμετώπιση της κρίσης με το μολυσμένο νερό αποτυπώνει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται ακόμη οι κάτοικοι.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει έπειτα από το πρώτο δελτίο Τύπου της 13ης Ιουλίου δεν έχει υπάρξει καμία νεώτερη επίσημη ενημέρωση από τη ΔΕΥΑΚ (!) ενώ οι κάτοικοι πλέον λειτουργούν κατά το δοκούν…

Αναλυτικότερα η κ. Α. Μ. αναφέρει: «Καλησπέρα από το ηρωικό Δισπηλιό!!17η (!!!) ημέρα της νερό-απαγόρευσης και το πολύπαθο χωριό μας μοιάζει με καράβι ακυβέρνητο στο πέλαγος! Καμία επίσημη ενημέρωση για το τι γίνεται και για το τι μέλλει γενέσθαι! Λειτουργεί το σύστημα «σπασμένο τηλέφωνο»… Ο ένας με τον άλλον, οι ταλαίπωροι πολίτες -που ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝΤΑΙ όπως φαίνεται, πια από ΚΑΝΕΝΑΝ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ, αποφασίζουν μόνοι τους για τη χρήση ή τη μη χρήση του καινούριου νερού που φτάνει τώρα στις βρύσες τους. Τηλεφωνούν ιδιωτικά στη ΔΕΥΑΚ (η οποία μετά την λιτή ανακοίνωση της αποφράδας μέρας, δεν έδωσε ξανά σημεία ζωής) για να πάρουν πληροφορίες, τις οποίες στη συνέχεια συζητάνε στα καφενεία και ο καθένας πράττει κατά το δοκούν… Άλλοι πλένουν μόνο τα ρούχα, άλλοι και τα πιάτα, άλλοι κάνουν και μπάνιο (οι πιο τολμηροί)… σίγουρα κανείς δε πίνει, ούτε μαγειρεύει. Κι όλα αυτά σε βάρος της δημόσιας υγείας, για άλλη μια φορά!! Ειλικρινά αναρωτιέμαι πώς μπορούν μερικοί να κοιμούνται ήσυχοι…».

Αγοράζουν φίλτρα…

Την ίδια στιγμή κάτοικοι του οικισμού παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, και αγοράζουν φίλτρα για να αντιμετωπίσουν μόνοι τους την κατάσταση.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά στο Fb ο κάτοικος Δισπηλιού και μέλος της Συντονιστικής Αλκιβιάδης Κεφαλάς: «Δεν πάει άλλο!! Άμεση και αποτελεσματική λύση με φίλτρο νερού». 

Αίσθηση πάντως προκαλεί ότι σε φωτογραφίες που ανέβηκαν στα social media από το νέο δίκτυο υδροδότησης του Δισπηλιού η είσοδος στην δεύτερη δεξαμενή είναι ελεύθερη με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται…

Φωτογραφία του Αλκιβιάδης Κεφαλάς.

Φωτογραφία του Αλκιβιάδης Κεφαλάς.

Φωτογραφία του Αλκιβιάδης Κεφαλάς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here