Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες του 2ου Fur Shopping Festival, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Εκθεσιακού Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά, από τις 3 έως τις 5 Νοεμβρίου 2017.

Ενενήντα επτά εκθέτες, εκ των οποίων 85 είναι γουνοποιητικές επιχειρήσεις από την Ελλάδα, ολοκληρώνουν τις προετοιμασίες των περιπτέρων τους, ενώ για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος επιχειρήσεις του κλάδου από την Ουγγαρία, τη Ρωσία, τη Γερμανία και την Ιταλία.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, στο φετινό Φεστιβάλ Γούνας «διπλασιάστηκαν οι ελληνικές συμμετοχές γουνοποιητικών επιχειρήσεων», κάτι που σημαίνει ότι οι επιχειρηματίες εμπιστεύονται τον θεσμό του Φεστιβάλ, το οποίο όπως όλα δείχνουν «θα καθιερωθεί ως ένα από τα μεγάλα οικονομικά γεγονότα που συμβαίνουν στον χώρο της γούνας και θα λαμβάνουν χώρα στην Καστοριά».

Έχουν ήδη προγραμματιστεί δύο πτήσεις τσάρτερ προς το διεθνές αεροδρόμιο της Καστοριάς, μία από τη Μόσχα και μία από το Κίεβο, οι οποίες μεταφέρουν 140 και 94 εμπορικούς επισκέπτες αντίστοιχα. Όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών, Αποστόλης Τσούκας, γίνονται προσπάθειες προκειμένου να εξασφαλιστεί και μια τρίτη απευθείας πτήση τσάρτερ με 100 εμπορικούς επισκέπτες από τη Μόσχα.

Το 2ο Fur Shopping Festival τοποθετείται ημερολογιακά στην έναρξη περιόδου της παγκόσμιας εμπορικής δραστηριότητας της γούνας. Ο κ. Κορεντσίδης σημείωσε: «Οι επιχειρηματίες του κλάδου μας έχουν καταλάβει τη φιλοσοφία και το νόημα αυτών των κινήσεων». Η φετινή διοργάνωση συνέπεσε με το γεγονός ότι ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς εντάχθηκε στην Παγκόσμια Ένωση Εκθέσεων UFI, μια εξέλιξη που κατατάσσει, με την επίσημη πιστοποίηση, τον εκθεσιακό χώρο του Συνδέσμου στον παγκόσμιο χάρτη των εκθέσεων.

Το 2ο Fur Shopping Festival συνδιοργανώνεται με τη ΔΕΘ – HELEXPO, φέρει τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και έχει ως χορηγούς τα τέσσερα μεγάλα δημοπρατήρια γούνας του κόσμου.

Οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις στην Καστοριά στον κλάδο της γούνας και στον τομέα τουρισμού προετοιμάζονται πυρετωδώς, για να υποδεχθούν τους εκατοντάδες επισκέπτες που θα φθάσουν στην ακριτική πόλη.

Πηγή: www.athina984.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here