Ξεκίνησε ένα μαζεύεται ο κόσμος έξω από την Αντιπεριφέρεια στην μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση.

To κάλεσμα των σωματείων και των συλλόγων
στην απεργιακή συγκέντρωση

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Κ’ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Η χώρα μας βιώνει μέρες πένθους, μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους, επί το πλείστον νέα παιδιά. Η εθνική τραγωδία στα Τέμπη έχει συγκλονίσει τους πάντες. Παιδιά, νέους, μεγάλους. Διαδηλώσεις, μηνύματα σε τοίχους, σε αυλές σχολείων, σε αίθουσες πανεπιστημίων έχουν κατακλύσει τη χώρα ολόκληρη. Ο καθένας αλλά και όλοι μαζί θέλουμε να εκφράσουμε με το δικό μας τρόπο τη διαχρονική μας απογοήτευση για όσα δεν έγιναν, μα πάνω απ’ όλα την οργή για αυτό που συνέβη στα Τέμπη.

Για τους εργαζόμενους όλης της χώρας η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών, καθώς και η λήψη μέτρων για να μη ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, αποτελεί κεντρικό αίτημα της κοινωνίας και βρίσκεται στο επίκεντρο της απεργιακής μας κινητοποίησης. Η αδιαφάνεια, η συγκάλυψη, η μετάθεση ευθυνών και οι τυχόν καθυστερήσεις δε θα επιτρέψουμε να οδηγήσουν στη λήθη. Απαιτούμε να διερευνηθούν σε όλο το εύρος οι αιτίες του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι. Οι κομματικές και εκλογικές σκοπιμότητες δε θα επιτρέψουμε να γίνουν αιτία εύκολων καταλογισμών και ανταλλαγής κατηγοριών

Την ίδια στιγμή, μετά τη σχεδόν 13ετή κρίση, η εργασία έχει υποστεί τα πάνδεινα: μειώσεις μισθών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και αποδόμηση του εργατικού δικαίου, περιορισμό των μισθωτών που απολαμβάνουν συλλογική προστασία και κυρίως ανεργία, που ειδικά στους νέους έχουμε το θλιβερό προνόμιο να είμαστε οι πρωταθλητές στην Ευρώπη. Αυτά τα νέα παιδιά που χάθηκαν στα Τέμπη, είναι τα παιδιά της κρίσης. Αρχικά δημοσιονομικής και μετέπειτα πανδημικής, ενεργειακής και τώρα της κρίσης κόστους ζωής.

Η πολιτεία αν μη τι άλλο οφείλει να διασφαλίσει τα στοιχειώδη. Ασφάλεια στις μετακινήσεις και ποιότητα υπηρεσιών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ το τέλος της απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής στη χώρα μας

στην Εργασία

στην Υγειονομική Περίθαλψη

στις Μεταφορές

στην Καθημερινότητα του Πολίτη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ #ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ#

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΟΥΤΙΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ  ΓΟΥΝΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ- ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ   ΝΟΜΟΥ  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Το Σωματείο καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες  στην   απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 16/3/2023 ώρα 11:30 στην αντιπεριφέρεια Καστοριάς.

Η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στις 8 Μάρτη σε όλη την χώρα καθώς και τα μεγάλα συλλαλητήρια που ακολούθησαν με τη συμμετοχή χιλιάδων εργατών και νεολαίας εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτηση τους για το έγκλημα στα Τέμπη, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, της Hellenic Train, του ΟΣΕ.

Ένοχος είναι το επιλεκτικό κράτος που είναι γαλαντόμο μπροστά στις απαιτήσεις και στα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των μεγαλοεργοδοτών, δίνοντας τους δισεκατομμύρια, με φοροαπαλλαγές, με κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων για να αβγατίζουν τα κέρδη τους κλπ. Το ίδιο κράτος που για τις ανάγκες των εργαζόμενων και του λαού δεν υπάρχουν περιθώρια στην οικονομία, που η ασφάλεια της ζωής μας λογίζεται ως κόστος αφού δεν έχει οφέλη, δεν προσφέρει κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Το κέρδος είναι αιτία για τα εγκλήματα, όπως το “Δύστος” και το “Σάμινα”, τους μαθητές στα Τέμπη, τις πυρκαγιές στην Ηλεία και στη Βόρεια Εύβοια, τις πλημμύρες στη Μάνδρα, τους 104 νεκρούς στο Μάτι και τα εκατοντάδες εργοδοτικά εγκλήματα στα κρεματόρια των χώρων δουλειάς.

Όλοι οι χώροι δουλειάς είναι μια “κοιλάδα των Τεμπών”.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ!!!

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!

Έχουν το θράσος μέσα από τα φερέφωνά τους να μας μιλάνε για θυσίες, για να γίνουν τα αυτονόητα και να κρύψουν τις ευθύνες τους και την ουσία της πολιτικής τους. Αυτοί που μας αφήνουν να πνιγόμαστε με την πρώτη νεροποντή, που μας καίνε κάθε καλοκαίρι, που μας αφήνουν χωρίς νοσοκομεία, φάρμακα, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, με τα εργατικά ατυχήματα να αποτελούν καθημερινότητα κλπ. Αυτοί είναι η αίτια πίσω από κάθε έγκλημα!!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, για κάλυψη των συγχρόνων αναγκών μας με βάση την εποχή μας! Διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδία μας!

ΤΩΡΑ Η ΟΡΓΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!!!

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ!!!

Για να πληρώσουν οι πραγματικοί ένοχοι που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας, συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί ακόμα πιο αποφασισμένοι. Είναι ο μόνος τρόπος για να μην συγκαλυφθούν οι ευθύνες, για να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη.

  • Παλεύουμε για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Παλεύουμε για την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

ΕΙΝΔΥΜ για Απεργία Πέμπτη 16/03/23

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας , παίρνοντας θάρρος από τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 8/3 και τα συγκλονιστικά συλλαλητήρια στις 12/3. Κλιμακώνουμε με νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 16/3.

Βάζουμε στο στόχαστρο τους πραγματικούς ενόχους: Το κράτος των λίγων, την πολιτική της εμπορευματοποίησης και των ιδιωτικοποιήσεων που υπηρετούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Την πολιτική που λογαριάζει την υγεία, την ασφάλεια και τη ζωή μας, τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, σαν κόστος από τη μία και σαν πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων από την άλλη.

Αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί για το έγκλημα στα Τέμπη! Για τα δεκάδες εγκλήματα που διαπράττονται καθημερινά σε βάρος μας.

Αυτοί είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι για τους χιλιάδες νεκρούς και την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας την περίοδο της πανδημίας. Για το γεγονός ότι τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας έχουν ρημάξει από προσωπικό και υποδομές, για την εντατικοποίηση των υγειονομικών, τις μακροχρόνιες αναμονές των ασθενών, την οικονομική αφαίμαξη του λαού για να βρει την υγειά του. Συμφωνούν στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση της υγείας, όλες οι κυβερνήσεις έστρωσαν η μια μετά την άλλη το χαλί για τους επόμενους ώστε να υλοποιούνται τώρα τα σχέδια για το νέο ΕΣΥ.

Είναι αδίστακτοι!

Την ίδια ώρα που το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη επιβεβαίωσε με τον πιο τραγικό τρόπο τις οδυνηρές συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων, της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας, η κυβέρνηση φέρνει για συζήτηση και ψήφιση, την Τετάρτη 15/3 στην Ολομέλεια της Βουλής, νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί το μοναδικό Παιδοογκολογικό κέντρο σε όλη την Ελλάδα!

Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει!

Οι ζωές μας δεν είναι κόστος! Οι ζωές μας μετράνε! Έχουν αξία!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί. Ακόμα πιο αποφασισμένοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here