Στην Καστοριά βρέθηκε χθες 13 Ιουνίου ο δημοσιογράφος συγγραφέας Κώστας Χαρδαβέλλας προσκεκλημένος του Βιβλιοπωλείου ΑΛ-ΠΑ Books για την παρουσίαση του βιβλίου του 12 Γυναίκες, το οποίο συνέγραψε με τον γιο του Κωνσταντίνο Κ. Χαρδαβέλλα.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο Αρχοντικό Ωρολογόπουλος.

Το βιβλίο προλόγισε ο δημοσιογράφος της sentra.com.gr, Μάρκος Πετρόπουλος.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του: «Το καλό αυτό βιβλίο αυτό είναι μια μεγάλη βόλτα. Μια βόλτα στην Αθήνα, και όχι μόνο, μια βόλτα στα δημοσιογραφικά μυστικά και ψέματα, μια βόλτα στις ψυχές των ανθρώπων.

Μοιάζει να έχει πρωταγωνιστή τον κυνικό εγωιστή δημοσιογράφο Βάνια Βενιέρη όμως, τελικά, ο μεγάλος πρωταγωνιστής είναι ο πόνος που απλόχερα χάριζε στις γυναίκες που έγιναν κτήμα του ακόμη και για λίγες ώρες… Σαν τις τηλεοπτικές εκπομπές του που καλές ή κακές μετά από λίγο ξεχνούσε.

Οι γυναίκες της ιστορίας αυτής πονούν. Ερωτεύονται, γελούν, δένονται και πληρώνουν το τίμημα. Είναι γυναίκες πετυχημένες, αγωνίστριες, ηθοποιοί, μοντέλα, καθαρίστριες με σώματα μοντέλων, μορφωμένες, αμόρφωτες, ξανθιές, μελαχρινές. Ζούνε παράλληλες ζωές με τον πρωταγωνιστή και όταν οι ζωές αυτές τέμνονται οι συνέπειες είναι οδυνηρές.

Το βιβλίο αυτό θα σας ταξιδέψει στο Κολωνάκι της ευμάρειας και των διαπλεκόμενων θαμώνων του, στο γραφικό Παγκράτι, το Φάληρο και την πολυσύχναστη Γλυφάδα κάνοντας μια εξαιρετική καταγραφή της Αθήνας μέσα από τις ερωτικές βόλτες του Βενιέρη. Θα σας μεταφέρει όμως και στο νυχτερινό Λονδίνο, τη φλεγόμενη Βαγδάτη και την ελληνική επαρχία. Από τα κωλόμπαρα της Βοιωτίας σε πολιτικές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και θεατρικές παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη. Παρέα με γυναίκες ξεχωριστές, συνήθως «τίμιες» που ο πρωταγωνιστής μας θα μπορούσε να τις έχει ερωτευτεί. «Όχι, όμως. Δεν ήταν ερωτευμένος με καμία άλλη πέρα από τη δημοσιογραφία ο Βάνιας βενιέρης». ¬¬¬

Ο Βάνιας Βενιέρης δεν έχει αναστολές, δεν έχει συνείδηση, δεν έχει φραγμούς. Δικαιολογεί και δικαιολογείται για κάθε βρώμικο παιχνίδι του. Ερωτικό και όχι μόνο. Προσβάλει, μειώνει, ταπεινώνει, εξιδανικεύει κάθε μικρή ή μεγάλη ασχήμια που κάνει και, φυσικά, συνεχίζει απτόητος.

Και παρόλο που η δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τον αναγκάζει να κάνει την αυτοκριτική του, σε λίγα λεπτά καταφέρνει να ξεπεράσει όποια Ερινύα αχνοφαίνεται στον ορίζοντα.

Σαν ένας κανονικός άντρας…

Ο Κώστας και ο Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας, ένας πατέρας κι ένας γυιός, ενώνουν εμπειρίες και απόψεις για την πιο σύνθετη σχέση που υπάρχει στον πλανήτη γη: την σχέση μεταξύ άντρα και γυναίκας. Οι «12 ΓΥΝΑΙΚΕΣ», άγνωστες μεταξύ τους, ενώνονται με ένα αόρατο νήμα: την ερωτική τους σχέση με τον διάσημο δημοσιογράφο Βάνια Βενιέρη. Έναν άντρα πλούσιο, επιτυχημένο, διαπλεκόμενο με την εξουσία, σκληρό και αδίστακτο με τις γυναίκες, που παίζει μαζί τους πουλώντας τους κάλπικα όνειρα, οργώνει τις ψυχές και τα κορμιά τους κι ύστερα τις πετάει σαν αποτσίγαρα.

Οι γυναίκες αυτές, όμως, σαν… πεταλουδίτσες που πετάνε γύρω από τη φωτεινή λάμπα Βενιέρη και καίγονται μόλις τον ακουμπούν, έρχεται η ώρα να πάρουν την εκδίκησή τους, παρόλο που δεν το γνωρίζουν.

Ο Κώστας και ο Κωνσταντίνος δένουν τις καταστροφικές ερωτικές περιπέτειες αυτών των γυναικών με ένα νουάρ αστυνομικό στόρι, με ένα ψυχολογικό θρίλερ εξαιρετικά δομημένο, μεστό, και γεμάτο μυστήριο, χωρίς φλυαρίες που κρατάει τον αναγνώστη σε μια μόνιμη ανάγκη να διαβάσει παρακάτω. Να ανακαλύψει ποια από αυτές θα γυρίσει πίσω να πάρει τη ρεβάνς της κατεστραμμένης ζωής της.

Μια ρεβάνς που την αναζητά εντέλει και η αναγνώστρια ως λύτρωση για τους Βάνιες της δικής της ζωής. Όσο για τους αναγνώστες, εκεί θεωρώ ότι η επίγευση που αφήνει το έργο αυτό είναι υπόθεση προσωπική. Γιατί, κακά τα ψέματα, και το καλό ουίσκι αγαπάμε και τη δόξα και φυσικά τις… πεταλουδίτσες.

Τον Βενιέρη όμως μια από αυτές θα τον φέρει για πρώτη φορά στην ζωή του μπροστά στο αυτονόητο. Την τιμωρία. Την Νέμεση όπως χαρακτηριστικά την αποκαλεί η μία και μοναδική γυναίκα που δεν συμβιβάστηκε σιωπηλά με τη μοίρα της και αποφάσισε να γίνει αυτή που θα έβαζε τέλος στην προκλητική, χωρίς ενοχές και τύψεις, βουτηγμένη στο ακριβό ουίσκι παραμυθούπολη του Βενιέρη. Αν θα το πετύχει μένει να το δείτε. Ή καλύτερα, να το διαβάσετε…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here