Στο κόκκινο βρίσκονται οι εντατικές λόγω covid σε όλη τη χώρα με τους ανεμβολίαστους να έχουν κάνει κυριολεκτικά… κατάληψη στις κλίνες. Χαρακτηριστικό είναι ότι και οι 54 ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό στη Βόρεια Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα ήταν ανεμβολίαστοι. Σε ότι αφορά δε τις απλές κλίνες, νοσηλεύονται 258 ασθενείς, εκ των οποίων οι 202 (ποσοστό 81,5%) δεν έχουν εμβολιαστεί και οι 46 είναι εμβολιασμένοι.

Συνολικά, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 342 (62.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 79.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 313 (91.52%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 29 (8.48%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Όπως αποκάλυψε ο Χρήστος Νατσούλης και ο Antennes 93.6, οικογένεια από την Καστοριά έψαχνε πριν λίγες μέρες κενή θέση σε εντατική για πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε το 15χρονο παιδί τους (όχι COVID) και ήταν αδύνατο για μέρες να βρεθεί ελεύθερη θέση σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, επειδή ήταν καλυμμένες από περιστατικά COVID. Τελικά, μετά από τεράστια προσπάθεια κατάφεραν να βρουν μια κλίνη μετά από αρκετές μέρες. Για την ιστορία η κατάσταση του παιδιού βαίνει καλώς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here