ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ…..

Κυρίες και κύριοι, έπειτα από τον απολογισμό – φιέστα του Δημάρχου κ. Κορεντσίδη για τα πεπραγμένα του Δήμου, έπειτα από δηλώσεις για έργα εκατομμυρίων και νοικοκύρεμα των οικονομικών, ήρθε η ώρα που η αντιπολίτευση πιστή στο έργο που της έχει ανατεθεί, θα κάνει τον πραγματικό απολογισμό των πεπραγμένων δίνοντας στους συνδημότες μας την πραγματική εικόνα του Δήμου μας.

                Έτσι στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ασχοληθήκαμε με τα χρέη της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία φυσικά ξέχασε να αναφέρει ο νοικοκύρης Δήμαρχος στις ομιλίες του. Αναλυτικά, οι οφειλές ανέρχονται στο ποσό των 565.145,98 ευρώ εκ των οποίων οι 111.845,98 ευρώ αφορούν οφειλές προς τον Ο.Τ.Ε, 290.000,00 ευρώ αφορούν οφειλές προς την Δ.Ε.Η και 163.300,00 ευρώ αφορούν οφειλές προς προμηθευτές.

                Η απάντηση που δόθηκε από τον πρόεδρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ζήση Λάζαρο ήταν ότι το χρέος προέρχεται από το 2011 και ότι σύντομα θα τα βάλουν στα ληξιπρόθεσμα και θα τα εξοφλήσουν. Εμείς βέβαια απαντήσαμε πως ο Δήμος έχει συνέχεια, πως πέρασαν αμέτρητες έκτακτες επιχορηγήσεις από τα χέρια τους λόγω covid και όχι μόνο, αλλά δεν έγινε καμία προσπάθεια αποπληρωμής τους. Βεβαίως και οι ίδιοι συσσωρεύουν χρέη αφού δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς παρά μόνο τις ρυθμίσεις ώστε να μην έχουμε διακοπές ρεύματος. Όσον αφορά τα ληξιπρόθεσμα δεν μπορούν να γνωρίζουν πότε θα τρέξει και αν θα τρέξει σαν πρόγραμμα από το Υ.Ε ώστε να μπορέσουν να τα εντάξουν.

                Τέλος τοποθετηθήκαμε στο γνωστό θέμα των απολυμένων υπαλλήλων των παιδικών σταθμών του Ν.Π.Δ.Δ οι οποίοι έπειτα και από την αποτυχημένη προσπάθεια έφεσης του Δήμου, δικαιώνονται περίτρανα και επιστρέφουν στις θέσεις τους. Μαζί με αυτούς βέβαια δικαιώνεται και η παράταξη μας η οποία είχε προβλέψει την εξέλιξη και είχε προειδοποιήσει τους διοικούντες πως όχι μόνο θα έρθει η στιγμή να τους πάρουν πίσω, αλλά θα τους πληρώσουν και τα μη δεδουλευμένα ως αποζημίωση, τα οποία μέχρι στιγμής ξεπερνούν το ποσό των 200.000,00 ευρώ. Φυσικά αυτό θα αποτελεί ένα χρέος το οποίο θα προσπαθήσουμε να τους καταλογίσουμε όπως υποσχεθήκαμε εξ’ αρχής, διότι οι καλοί νοικοκύρηδες πρέπει να πληρώνουν τα λάθη τους. Ελπίζουμε στον τελευταίο χρόνο διοίκησης που τους απέμεινε να μην κάνουν «άλλες τρύπες στο νερό», διότι ούτε ο Δήμος μας αλλά ούτε και οι δημότες τις έχουν ανάγκη.

                Κυρίες και κύριοι, σταδιακά θα σας ενημερώνουμε για την πραγματική κατάσταση στην οποία έχει επέλθει ο Δήμος μας και τα Νομικά του πρόσωπα, τα χρέη είναι τεράστια, η αναλγησία της Δημοτικής Αρχής αδικαιολόγητη και όσο και να προσπαθούν να τα κρύψουν προβάλλοντας έργα εκατομμυρίων τα οποία ίσως να πραγματοποιηθούν μέσα στην επόμενη 10ετία, δεν θα τα καταφέρουν. Κατά τα άλλα το νοικοκύρεμα καλά κρατεί. Ακολουθεί η πρωτοβάθμια, η Δ.Ε.Υ.Α.Κ, η Μακεδνός, ο Τουρισμός….. Μείνετε συντονισμένοι για να είστε και ενημερωμένοι.

Με τιμή η επικεφαλής την μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Καστοριάς Σπύρου Κατερίνα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here