Κεντροαριστερά: Αγγίζει ήδη τις 50 χιλιάδες η συμμετοχή – Αυξημένη προσέλευση και στην Καστοριά

Γεννηματά: Συμμετοχή- μύνυμα στον κατήφορο της κυβέρνησης – Καμίνης: Φτιάχνουμε μια μεγάλη παράταξη – Ανδρουλάκης: Νέα εποχή για την παράταξη – Μανιάτης: Ανατρέπουμε την παραταξιακή στασιμότητα – Ραγκούσης: Η ώρα των πολιτών

Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα μηνύματα από την προσέλευση των πολιτών στις κάλπες για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. Από τα τα επιτελεία εκφράζεται ικανοποίηση για τη συμμετοχή των πολιτών.

Αυξημένη, όμως, είναι και η κίνηση στην Καστοριά, όπου από το πρωί έχει ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία. Να θυμήσουμε ότι στον νομό μας λειτουργούν τέσσερα εκλογικά κέντρα, δύο στην Καστοριά, ένα στο Άργος Ορεστικό και ένα στο Νεστόριο.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Ολυμπιακό πάρκο κτίριο τουρισμού (Αθανασίου Διάκου 1,Καστοριά)

ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ: Νεστόριο,Καστοριά

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ: Δημαρχείο Άργους Ορεστικού

Μέχρι τις 11πμ είχαν ψηφίσει περίπου 30 χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα εκτιμάται ότι η συμμετοχή θα ανέβει μετά το άνοιγμα των δρόμων που παραμένουν κλειστοί λόγω του μαραθωνίου

Από τις 6πμ έφθασαν στα εκλογικά κέντρα οι πρώτοι εθελοντές και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών. Η διαδικασία ξεκίνησε ομαλά στο 90% των εκλογικών τμημάτων ενώ σχεδόν το σύνολο είχε ανοίξει μέχρι τις 9.30πμ.
Οι επιτελείς της επιτροπής Αλιβιζάτου βρίσκονται σε ετοιμότητα  για τυχόν προβλήματα στην ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων

Οι κάλπες άνοιξαν όπου υπήρχαν τουλάχιστον δύο εκπρόσωποι υποψηφίων αρχηγών και θα μείνουν ανοικτές έως τις 8μμ (με την προσθήκη μίας ώρας όπου κριθεί απαραίτητο και στην Αθήνα λόγω μαραθωνίου).

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Ο κάθε πολίτης ψηφίζει σε όποιο εκλογικό κέντρο βρίσκεται κοντά του, με ταυτότητα ή διαβατήριο και πληρώνοντας τρία ευρώ.

Κάλπες, ψηφοδέλτια και σφραγίδες βρέθηκαν από χθες στα χέρια των υπευθύνων και κλειδώθηκαν στα εκλογικά κέντρα.

Στις τελευταίες του δηλώσεις ο Νίκος Αλιβιζάτος υποσχέθηκε ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως τις 10.30 το βράδυ, εφόσον βέβαια έχουν αντιμετωπιστεί τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν και αποφευχθούν εντάσεις και εντάσεις.

Το… μαγικό τάμπλετ:

Ψηφίζουν οι υποψήφιοι αρχηγοί…


Στις 9.30πμ άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στην Καλλιθέα η Φώφη Γεννηματά.

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων ψήφισε ο Γιώργος Καμίνης.

Στον Χολαργό ψήφισε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Στο Άργος ο Γιάννης Μανιάτης.

Στη Ρόφο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here