Πανελλαδικές διαστάσεις έχει πάρει το ζήτημα της ενεργειακής αυτονομίας του Δήμου Άργους Ορεστικού και τον κίνδυνο να χαθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για τις ενεργειακές αναβαθμίσεις του Δήμου. Αφορμή η παρέμβαση του Πάνου Κεπαπτσόγλου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ (ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ)

Το άρθρο του Τίμου Φακαλή στο ethnos.gr

Ο πρώτος ενεργειακά αυτόνομος δήμος της χώρας…βραχυκύκλωσε: Τα φωτοβολταϊκά στο Άργος – Ορεστικό δεν συνδέθηκαν ποτέ στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ

Απίστευτο και όμως αληθινό!  Ένας ακριτικός δήμος της χώρας, ο δήμος Άργους-Ορεστικού επένδυσε από το 2019, 13 εκατ. ευρώ για να κάνει όλα τα δημοτικά κτίρια ενεργειακά αυτόνομα και να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες,  κυρίως, θέρμανσης που έχει κάθε χρόνο. Τοποθέτησε φωτοβολταϊκά στις στέγες 19 δημοτικών κτιρίων, κατασκευάζει το πρώτο πράσινο κολυμβητήριο της χώρας, πήρε άδεια από την ΡΑΕ για παραγωγή ενέργειας από υδροστρόβιλο στον ποταμό Αλιάκμονα αλλά ο ΔΕΔΔΗΕ αρνείται να συνδέσει τις εγκαταστάσεις του (εκτός από 2 φωτοβολταϊκά) με το δίκτυο γιατί όπως λέει είναι…. κορεσμένο.  Αποτέλεσμα είναι να παράγεται ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά πάνελ στα 17 δημόσια κτίρια η οποία όμως δεν μπορεί να καταναλωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ, ethnos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here