Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του επιστημονικού συνεργάτη του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Ραϋμόνδου Αλβανού,

με θέμα «Δημόσιες Σχέσεις. Θεωρία και πρακτική της επαγγελματικής επικοινωνίας».

Την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν οι::

• Ιωάννα Κωσταρέλλα, Διδάκτωρ Επικοινωνίας, Υπεύθυνη Πληροφόρησης και Επικοινωνίας της ΕΥΔ/ΕΠ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
• Μιχάλης Μπινιάκος, Διδάκτωρ Οικονομικής Γεωγραφίας του Newcastle University, PhD-CURDS, MeRSA-UK, τ. Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Δήμου Καστοριάς, Πρόεδρος ελπχ ΟΡΜΟΣ Καστοριάς και ΠΑΣ Λεύκης
• Δήμητρα Σιώπη, απόφοιτος τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο περιεχόμενο, αλλά και τη χρησιμότητα του βιβλίου, το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο τόσο για τους φοιτητές, αφού κατ’ ουσίαν πρόκειται για ένα επιστημονικό σύγγραμμα, όσο και για ανθρώπους που θέλουν να επικοινωνήσουν με τους συμπολίτες τους, έχοντας μια πιο ξεκάθαρη εικόνα του τι σημαίνει η έννοια «Δημόσιες Σχέσεις»

«Μιλάμε σήμερα για τις αλήθειες και τους μύθους που υπάρχουν στις Δημόσιες Σχέσεις», τόνισε η κ. Κωσταρέλλα, θεωρώντας πως πρόκειται για ένα παρεξηγημένο γνωστικό αντικείμενο, που έχει εντυπωθεί με λάθος τρόπο στη συνείδηση του κόσμου. «Το βιβλίο είναι ένας πολύ καλός οδηγός για όσους θέλουν να ασχοληθούν με αυτό το αντικείμενο», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Διδάκτορας Οικονομικής Γεωγραφίας, Μιχάλης Μπινιάκος, εξήγησε πως επεξεργάστηκε το βιβλίο μέσα από τρεις διαφορετικές οπτικές, τις οποίες συνδύασε με τις ιδιότητές του ως επιστήμων και πολιτικός,  αλλά και ως πρόεδρος Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων. «Αυτό που κατάφεραν είναι να εντοπίσω τα δικά μου λάθη στην επικοινωνία μου με τον κόσμο, αλλά και να βρω ενδιαφέρουσες προτάσεις για να επικοινωνήσω καλύτερα αυτά που θέλω να μεταδώσω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπινιάκος, χαρακτηρίζοντας ως μια ολοκληρωμένη δουλειά με μεγάλη χρησιμότητα το σύγγραμμα του κ. Αλβανού.

Η κ. Σιώπη, ως μαθήτρια του κ. Αλβανού στο ΤΕΙ Καστοριάς, ανέφερε πως πρόκειται για ένα ευκολοδιάβαστο βιβλίο το οποίο μιλά για την ουσία του επαγγέλματος.

Την ευκαιρία να μοιραστεί με το κοινό τους σκοπούς της συγγραφής του πρώτου του βιβλίου, είχε και ο ίδιος ο συγγραφέας, υποστηρίζοντας πως το βιβλίο συμπεριλαμβάνει όλα όσα διδάσκει στο ΤΕΙ Καστοριάς επί 15 χρόνια, χωρίς όμως αυτό να απευθύνεται αυστηρά σε φοιτητές, αλλά σε όλους όσους ασχολούνται με το αντικείμενο, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

«Οι δημόσιες σχέσει μπορούν να βοηθήσουν την καθημερινότητά μας, με το δεδομένο ότι η επικοινωνία υπάρχει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας», είπε χαρακτηριστικά.

Γιάννα Λούσιου

albanos biblio dimosiessxeseis

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here