Το άγχος είναι ένα αίσθημα που χαρακτηρίζει την καθημερινότητα των περισσότερων ανθρώπων.

Για κάποιους μπορεί να είναι κινητήριος δύναμη, όμως για κάποιους άλλους γίνεται εφιάλτης. Όσοι λοιπόν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε το στρες υπάρχει η λύση και βρίσκεται σε ένα παλιό ηλεκτρονικό παιχνίδι, το Tetris.

Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Emotion ανέλυσε τρεις διαφορετικές έρευνες και διαπίστωσε πως όσοι διένυαν μια περίοδος άγχους, κατάφεραν να ηρεμίσουν παίζοντας Tetris. Οι δυο πρώτες έρευνες έδειξαν πως οι συμμετέχοντες κατάφεραν καθώς έπαιζαν το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό παιχνίδι να μπουν σε μια ροή, δηλαδή να είναι τόσο απορροφημένοι με αυτή την ασχολία που τίποτα άλλο να μην έχει σημασία για εκείνους. Στην τρίτη μελέτη οι συμμετέχοντες ήταν φοιτητές και δήλωσαν πως κάθε φορά που έπαιζαν Tetris είχαν περισσότερα θετικά συναισθήματα ενώ τα αρνητικά μειώθηκαν.

Όσοι θέλετε να χαλαρώσετε και να ξεφύγετε από το άγχος της καθημερινότητας παίξτε το παλιό και αγαπημένο Tetris, απλά προσέξτε μην το παρακάνετε γιατί μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία σας, συμπεριλαμβανομένης της ποιότητας του ύπνου σας.

jenny.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here