Η μνήμη των 280 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας της 5ης Απριλίου 1944 στην Κλεισούρα της Καστοριάς, τιμήθηκε την Κυριακή 2 Απριλίου, στην εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Δήμος Καστοριάς και η Μαρτυρική Κοινότητα Κλεισούρας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και Επιμνημόσυνη Δέηση στο
Μνημείο των Πεσόντων.

Κλεισούρα: Η γενιά μας δεν είπε ποτέ τις λέξεις “παππού” και “γιαγιά” γιατί τους σκότωσαν οι ναζί

«Η 5 η Απριλίου 1944 είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας μας που γράφτηκε με αίμα. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα 280 θύματα του Ολοκαυτώματος της Μαρτυρικής Κλεισούρας που σφαγιάστηκαν από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής», ήταν το μήνυμα του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη.

Δάκρυα στα μάτια των παρευρισκόμενων έφερε η ομιλία για το ιστορικό της ημέρας, από τον Πρόεδρο της Κοινότητας, Γιάννη Γκόγκα: «Οι γονείς μας για πολύ λίγα χρόνια έλεγαν τη λέξη «μητέρα». Η γενιά μας δεν είπε ποτέ τις λέξεις «παππού και γιαγιά», γιατί τους σκότωσαν οι ναζί», είπε χαρακτηριστικά. Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το προσκλητήριο πεσόντων από τον Μηνά Γκαλίτσα.

Την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ενώ τη μνήμη των 280 Κλεισουριέων ηρώων τίμησαν με την παρουσία τους, η Γενική Πρόξενος της Γερμανίας. Σίβυλλα Μπέντικ, εκπρόσωποι των αρχών, φορέων και συλλόγων, πολλοί κάτοικοι της Κλεισούρας, αλλά και κλεισουριώτες από όλη την Ελλάδα.

Κλεισούρα: Η γενιά μας δεν είπε ποτέ τις λέξεις “παππού” και “γιαγιά” γιατί τους σκότωσαν οι ναζί

ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here