Στις 9 Αυγούστου δημοσιεύθηκε η Έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC). Η Έκθεση στηρίχθηκε στη μελέτη 14.000 επιστημονικών πονημάτων που συντάχθηκαν από εκατοντάδες ειδικούς.Είναι μια πλήρης ανακοίνωση για το τι γνωρίζουν οι επιστήμονες σχετικά με τον τρόπο που η ανθρωπότητα έχει «πυρπολήσει» τον πλανήτη: Πόσο θερμάνθηκε και πόσο θα θερμανθεί από εδώ και πέρα, πόσο γρήγορα λιώνει ο πολικός πάγος, πώς οι ξηρασίες και οι καταιγίδες επιδεινώνονται και πόσο τρομερό μοιάζει να είναι το μονοπάτι που βαδίζουμε, εάν δεν λάβουμε δραστικά και άμεσα μέτρα για να σταματήσουμε τη επιβάρυνση της ατμόσφαιρας με διοξείδιο του άνθρακα. 

Στην συνέντευξη Τύπου, όπου ανακοινώθηκε η Έκθεση, ο Αντιπρόεδρος της IPCC Ko Barrett, κατέληξε: «Το συμπέρασμα είναι ότι εάν δεν υπάρξουν άμεσες, γρήγορες και μεγάλης κλίμακας μειώσεις στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, ο περιορισμός της υπερθέρμανσης στους 1,5 βαθμούς Κελσίου – ή 2,7 βαθμούς Φαρενάιτ – δεν θα είναι εφικτός». 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η άποψη πολλών γεωεπιστημόνων είναι πως οι πρωτοφανείς αλλαγές που ζούμε σήμερα υπήρξαν σε όλη τη μακρόχρονη ιστορία της Γης και οφείλονται πρώτιστα στις μεταβολές της ηλιακής δραστηριότητας,  στις ηφαιστειακές εκρήξεις,  στις μετακινήσεις των γεωτεκτονικών πλακών στην επιφάνεια της γης, και τις ανωμαλίες στην κίνηση της Γης.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ, huffingtonpost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here