Νέος «πονοκέφαλος» για τους γιατρούς μετά τις αρνήσεις για διασωλήνωση – Τι καταγγέλλει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας – Εξαδάκτυλος: Όποιος δεν θέλει να νοσηλευτεί να υπογράψει και να φύγει – Δείτε βίντεο

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για αρνητές της πανδημίας που μηχανεύονται κάθε δυνατό τρόπο προκειμένου, είτε να πλαστογραφήσουν πιστοποιητικά εμβολιασμού, είτε ακόμα και να αρνηθούν ιατρικές πράξεις. Και ενώ τα περιστατικά πληθαίνουν, τώρα οι καταγγελίες θέλουν αρνητές να φέρνουν αντιρρήσεις ακόμη και σε μετάγγιση αίματος από εμβολιασμένους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» και την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου, «τώρα έχουμε ομάδες που αρνούνται μετάγγιση» με την ίδια να ξεσπά για τα συγκεκριμένα περιστατικά και να ζητά παρέμβαση εισαγγελέα.

Όπως αναφέρει η κυρία Μαστοράκου πίσω από αυτές τις πρακτικές και τα αιτήματα κρύβονται ομάδες οι οποίες δρουν πανελλαδικά και οργανωμένα. «Αυτό το έχουμε δει και στην άρνηση της διασωλήνωσης, αλλά η τελευταία μόδα είναι ότι αν κάποιος μπει χειρουργείο ή θέλει μετάγγιση και ανήκει σε κάποια από τις παραπάνω ομάδες ‘αντιεμβολιαστών’ ζητά να μην γίνει μετάγγιση από εμβολιασμένο. Έχουν δηλαδή συγκεκριμένη απαίτηση».

Η ίδια συμπληρώνει πως κάτι τέτοιο δεν έχει καμία επιστημονική βάση και με την ίδια ένταση σημειώνει πως «είναι άνθρωποι που δεν έχουν καμία επαφή με την επιστήμη και δέχονται ότι διαβάσουν στο διαδίκτυο. Έχω την άποψη πλέον ότι λειτουργούν συντεταγμένα».

Εξαδάκτυλος: Όποιος δεν θέλει να νοσηλευτεί, να υπογράψει και να φύγει από το νοσοκομείο

Νωρίτερα, για τα περιστατικά των «μαϊμού» πιστοποιητικών εμβολιασμού, αλλά και τις περιπτώσεις ασθενών που αρνούνται τις ιατρικές πράξεις στα νοσοκομεία μίλησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, οι ασθενείς που αρνούνται την διασωλήνωση ή άλλες πράξεις αποτελούν ένα φαινόμενο που δημιουργεί μεγάλη δυσκολία στην καθημερινή λειτουργία των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στα νοσοκομεία. «Πρώτον, έχουμε παράλογες απαιτήσεις σαν αυτές που είδαμε στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού κι εδώ θα πω πως προς πάσα κατεύθυνση ότι όποιος δεν επιθυμεί να νοσηλευτεί, μπορεί να υπογράψει, να αναλάβει την ευθύνη της πράξης του και να αποχωρήσει. Κανείς δεν εισάγεται με το ζόρι στο νοσοκομείο. Όποιος επιθυμεί να μην ανανηφθεί, μπορεί πάλι να το υπογράψει και να γίνει σεβαστό αναλαμβάνοντας την ευθύνη».

Συνεχίζοντας δε ο κ. Εξαδάκτυλος είπε πως, δεν μπορεί «οι γιατροί που βρίσκονται μέσα στα νοσοκομεία να συνεργάζονται και να διαβουλεύονται με τον δικηγόρο του και τον αστρολόγο του. Επίσης, δεν επιτρέπεται την επομένη, ο οποιοσδήποτε σε οποιαδήποτε νοητική κατάσταση και αν βρίσκεται, να απειλεί και να βρίζει συναδέλφους, οι οποίοι δίνουν την ψυχή τους για ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθειά τους. Και η πολιτεία πρέπει να προστατέψει τους γιατρούς που εργάζονται και αντιμετωπίζουν περιστατικά Covid από κακόβουλες ενέργειες, οι οποίες δυστυχώς υπάρχουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here