Μεγαλώνει η διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα – Αγωνία για την αντοχή του συστήματος υγείας καθώς  έγιναν περισσότερες από 400 εισαγωγές σε ένα εικοσιτετράωρο

Πάνω από 7.000 κρούσματα αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, φέρνοντας ολοένα και πιο κοντά τις δυσοίωνες προβλέψεις των επιστημόνων. Παράλληλα, μεγαλώνει η αγωνία για τις αντοχές του συστήματος υγείας, με δεδομένο ότι η αύξηση των κρουσμάτων συνεπάγεται και αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, αλλά και των νοσηλειών σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Περισσότερες από 400 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία μόνο σε 24 ώρες!

Δυναμώνει συνεχώς το κύμα των -ανεμβολίαστων στη συντριπτική πλειονότητα τους- ασθενών με λοίμωξη Cοvid-19 που κινείται κατά τις εφημερίες προς τα νοσοκομεία της χώρας, απειλώντας την εύρυθμη λειτουργία τους.

Παρά την προσπάθεια όλων των υγειονομικών αρχών να κρατήσουν τα νοσοκομεία ανοιχτά για όλους τους πολίτες, η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι δεσμεύονται συνεχώς γενικές κλίνες, οφθαλμολογικές, ΩΡΛ, παθολογικές κα, για τις ανάγκες της νοσηλείας των ασθενών με Covid που αυξάνονται σταθερά.

Αξιοσημείωτος αριθμός από τις χιλιάδες νέες μολύνσεις που καταγράφονται καθημερινά το τελευταίο διάστημα εξελλίσσονται σε σοβαρές λοιμώξεις covid-19 που χρήζουν νοσηλείας, με τους ειδικούς να επαναλαμβάνουν εμφατικά ότι αυτό μπορεί να περιοριστεί μόνο μέσα από τον εμβολιασμό των πολιτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr, ο αριθμός των νοσηλευομένων με βαριά λοίμωξη λόγω του κορωνοϊού χθες το βράδυ άγγιζε τους 3.500, με το 40% να βρίσκονται στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης.
Από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής στα νοσοκομεία εισήχθησαν περισσότεροι από 400 ασθενείς με λοίμωξη CovidΣημειωτέον πως δεν έχει αποτυπωθεί ακόμη ο νεότερος απολογισμός των εφημερευόντων νοσοκομείων για το 24ωρο που διανύουμε από χθες το βράδυ.

Πάντως, η πρώτη εικόνα που έδωσε η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), διευθύντρια στο «Γ.Γεννηματάς», κυρία Ματίνα Παγώνη, ήταν μελανή, με την γιατρό να κάνει λόγο για “νύχτα Αγίου Βαρθολομαίου” στο νοσοκομείο στις κλινικές Covid.

Στην Αττική νοσηλεύονται περισσότεροι από 1.100 ασθενείς,με τους 190 να είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Τους 1.300 αγγίζουν οι ασθενείς στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης, με τους 177 να είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, μόνιμες και προσωρινές που έχουν αναπτυχθεί σε αίθουσες ανάνηψης και άλλους χώρους των νοσοκομείων.

Μεγάλο βάρος νοσηλείων Covidσηκώνουν σε αυτό το επιδημικό κύμα και τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας, με περισσότερους από 450 ασθενείς.

Αλλοι 400 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Ηπείρου, της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας.

Τέλος, 74 ασθενεις νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Κρήτης, που κατά τους ειδικούς είναι το θετικό αποτύπωμα του εμβολιασμού των κατοίκων από το καλοκαίρι -οπότε δοκιμάστηκαν αντιμετωπίζοντας με επιφύλαξη το εμβόλιο μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του χάρτη από την εμβολιαστική κάλυψη η Κρήτη διένυσε σημαντικη απόσταση έχοντας φτάσει το 60% του εμβολιασμένου πληθυσμού της, από το 40% του καλοκαιριού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here